1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum polisi sizi izliyor!
Erzurum polisi sizi izliyor!

Erzurum polisi sizi izliyor!

Son günlerde yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vaka artışları, sıkı tedbirleri de beraberinde getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel -Son günlerde yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vaka artışları, sıkı tedbirleri de beraberinde getirdi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, MOBESE kameralarından kurallara uymayan vatandaşları tespit ederek, ilgili polisleri yönlendiriyor.

 

Maske takmamakta hala ısrarcı olanlar, kontrollere takılmamak için çene altı veya maskelerini kollarında taşıyanlar, bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor.

 

Dünyayı kasıp kavuran salgında en etkili tedbirlerden olan maske kullanımı, Erzurum’da farklı bir sistemle denetleniyor. Bir çok asayiş ve polisiye olayın aydınlanmasında önemli rol oynayan MOBESE sistemi, maske denetimlerinde aktif olarak kullanılıyor.

 

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü Mart ayından itibaren başta sağlık çalışanları olmak üzere güvenlik kuvvetleri, pandemi ile titizlikle mücadele ediyor. Tedbirlerin uygulanması için denetimleri sıkı tutan Erzurum Emniyeti, bünyesinde oluşturduğu covid ekipleri sayesinde toplum sağlığını korumak için mesai harcıyor. Görünmeyen bir göz ise denetim yapan polislerin en büyük yardımcıları oluyor.

 

 

Kuş uçurtmuyorlar

 

Koronavirüs tedbirlerinin kentte uygulanması için gözlerini dört açan ekipler, MOBESE kameraları ile denetimlerine devam ediyorlar. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü KGYS bünyesinde faaliyet gösteren Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezi, park ve bahçeler gibi birçok noktayı takip ederek, kural ihlalinde bulunan vatandaşları tespit ediyorlar.

 

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Erzurum Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde konuşlandırılan polisler,  235 farklı noktada kurulu 814 kamera ile adeta şehirde kuş uçurtmuyorlar. Özellikle yoğun kalabalığın olduğu noktaları izleyerek maske takmayan veya sosyal mesafe kuralını ihlal eden vatandaşlar belirleniyor.


Merkezde görevli polis, kameralara yansıyan kural ihlalini telsizden anons geçiyor. Şehrin birçok noktasında bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı covid ekipleri de gelen anonsla bildirilen vatandaşın yanına giderek gerekli uyarılarda bulunuyor.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da yeniden artan vaka sayıları ile birlikte tedbiri elden bırakmayan ekipler, böylece koronavirüsün bulaşma riskini azaltmada etkin rol oynuyor.

 

 

Manolya Bulut/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.