1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da ağaç Katliamı!
Erzurum'da ağaç Katliamı!

Erzurum'da ağaç Katliamı!

Erzurum'da eski Et Balık Kurumu'nun arazisinde konut inşaatı yapan firma, ağaçları katletti. İş makineleri yaklaşık 50 yıllık onlarca huş ve çam ağacını bir çırpıda yok etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da eski Et Balık Kurumu'nun arazisinde konut inşaatı yapan firma, ağaçları katletti. İş makineleri onlarca huş ve çam ağacını bir çırpıda yok etti. Büyükşehir Belediyesi de Olimpiyat Parkındaki onlarca ağacı bir gecede ortadan kaldırdı.

 

 

Erzurum'da bir kez daha ağaçlar katledildi. İlk olarak eski Et Balık Kurumu tarafından Büyükşehir Belediyesine devredilen arsada müteahhit firma, iş makineleriyle huş ve çam ağaçlarını yok etti. Semt sakinlerinin uyarılarına rağmen firma yetkilileri kısa sürede onlarca ağacı kamyonlara yükleyerek ortadan kaldırdı.

 

 

Bir başka katliama da Büyükşehir Belediyesi imza attı. Olimpiyat Parkındaki onlarca ağaç bir gece yarısı operasyonuyla kesildi. Yapılan kıyımın kabul edilemeyeceğini söyleyen TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ‘kesiyoruz, yerine yenisini dikiyoruz' cehaletinden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Her ağaç türünün ergenlik çağına kadar insan gibi oksijen alıp karbondioksit verdiğini anımsatan Bedirhanoğlu, ağaçların ergenlik döneminden sonra oksijen üretimine başladığını dile getirdi.

 

 

ÖNCE VAR OLANI KORUYUN!

 

Bedirhanoğlu, “Bu açıklamayı ‘insanlığın faydasına' bahanesini kaldırmak için yapıyorum. Ayrıca ‘ağaçlar ömrünü tamamladı’ cümlesini nasıl yorumlayacağımızı bilemiyoruz. Bu açıklama hangi dine, hangi vicdana uyar tanımlama yapamıyorum. Şehrimizdeki yöneticileri göreve davet ediyorum. Her yerde ‘bir metre bile boşluk kalmadan fidan dikeceğiz' açıklamasını yapanlardan samimiyetlerini görmek adına önce var olanları korumalarını bekliyorum. Tekrar tekrar söylüyorum; bizleri iklim değişikliği nedeniyle zorlu günler beklerken, nasıl daha kolay bu duruma adapte olabilirizin yollarını ararken, bu keyfi uygulamaların bir an önce durdurulmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

"Erzurumajans"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum