1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Erzurum'da AK Parti Türkiye'ye örnek olan projeyi bitirdi
Erzurum'da AK Parti Türkiye'ye örnek olan projeyi bitirdi

Erzurum'da AK Parti Türkiye'ye örnek olan projeyi bitirdi

Erzurum Çat’ta CHP’li belediye döneminde kurulan ve örnek proje seçilen Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi AK Partili belediye başkanı tarafından “Erkekler girip çıkıyordu, şekilsiz şemalsiz oturuyorlardı” denilerek kapatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Erzurum Çat’ta CHP’li Arif Hikmet Kılıç’ın belediye başkanlığı döneminde kurulan Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi, AKP’li Belediye Başkanı Melik Yaşar tarafından kapatıldı.

Kadınların dinlendiği, çocuklarının bakımını yaptıkları ve şehir dışındaki Çatlıların koordinasyonu için hizmet veren merkez, AKP’li Yaşar tarafından “Binaya erkekler de geliyor” diye boşaltıldı.

AKP Türkiye'ye örnek olan projeyi bitirdi: Erkekler geliyor diye merkez kapatıldı

CHP’li Kılıç’ın 2014’te belediye başkanı olur olmaz ilk adımı Kadın Dinlenme Evi projesini hayata geçirmek oldu. Proje, ülke genelinde 230 belediyenin 500’ün üzerinde projeyle katıldığı yarışmada “Sosyal Proje” dalında Türkiye ikincisi oldu.

Konuyla ilgili AKP’li Belediye Başkanı Melik Yaşar ve CHP’li eski başkan Arif Hikmet Kılıç BirGün’e konuştu.

AKP’li Yaşar, merkezin kapatılmasıyla ilgili olarak “Bizim bölgenin bayanı rahat etmek ister. Fakat koordinasyon merkezi uygun değildi. Erkekler girip çıkıyordu, şekilsiz şeması oturuyorlardı. Ahlaki sıkıntı hissettik. Sadece bayanlara kullanacağı bir yer yapmak istiyorduk. Alternatif yer ararken, iş yeri sahibi çok fiyat istedi, boşalttık” ifadelerinde bulundu.

Çat, Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi ile ilgili görsel sonucu

‘Merkezimiz ilke imza attı’

CHP’li Arif Hikmet Kılıç merkezin doğu Anadolu bölgesinde bir ilk olduğunun altını çizerek, “Burada kadınlar dinleniyor, çocuğunun bakımını yapıyordu. Çat’tan ve güneydoğudan gelenlerin yemesi içmesi de karşılanıyordu” diye konuştu.

Merkezin kadına verdiği değer konusunda örnek olduğunu söyleyen Kılıç, koordinasyon merkezinin de sağlık ve ekonomi alanında da halka yardım edilen bir yer olduğunu kaydetti.

Kılıç, merkezin kapatılmasıyla kadınların ve halkın zarar gördüğünü vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sosyal belediyecilik konusunda örnek olduk ve projemiz ses getirmişti. Binlerce misafirimizi merkezimizde ağırladık. Sosyal belediyeciliğe zarar veriyorlar. Kadına verdikleri değer ortada.”

Çat, Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi ile ilgili görsel sonucu

Birgün gazetesinden Dilara Şimşek'in haberi...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum