1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erzurum'da CHP gerilimi!
Erzurum'da CHP gerilimi!

Erzurum'da CHP gerilimi!

CHP Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Gonca Aytaç, sonunda istediğini elde etti. CHP tarafından Yakutiye Kent meydanına izinsiz olarak çekilen TIR ve stanta zabıta ve polis müdahale etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da CHP'nin Yakutiye kent meydanına izinsiz çektiği TIR ve açtığı stant siyaseti gerdi. Erzurum'da Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırı, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırıldı CHP Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Gonca Aytaç'ın TIR ve stantın bulunduğu alandaki Cami avlusuna ve musalla taşının etrafına astırdığı CHP bayrakları akşam saatlerinde ortamı dahada gerdi. Tüm uyarılara rağmen stantı ve bayrakları kaldırmayan CHP Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Gonca Aytaş'ında bulunduğu alana Belediye Zabıtaları ve Polis müdahale etti. Erzurum’da seçim çalışmaları kapsamında Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi arasına konulan CHP'nin seçim TIR’ı, tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle gece yarısı güvenlik güçlerince kaldırıldı. Erzurum’da CHP’nin seçim çalışmaları kapsamında stant olarak kullandığı TIR tartışmalara neden oldu. Önceki günlerde Havuzbaşı Kent meydanında bulunan TIR, gece yarısı partililer tarafından Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi arasına getirildi. Burada bir gün kalan seçim TIR'ı, Anıtlar Kurulu kararıyla tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle dün gece polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Zaman zaman partililer ile polisler arasında arbede yaşanırken, TIR çekici tarafından bağlanarak otoparka götürüldü. TIR’ın kaldırılmasına tepki gösteren CHP Erzurum Milletvekilleri Adayı Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve partililer Yakutiye Kent Meydanı’ndan Havuzbaşına kadar protesto yürüyüşü yaptı. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, seçim TIR'larının haksız bir şekilde kaldırdıklarını söyledi. Aytaş,”Bizim Yakutiye Kent Meydanı'nda propaganda yapabileceğimize dair karar var. Engel yok yani. Bunun ardından da çeşitli iftiralarla karşılaştık dünden beri. Bir tane bile ağaca zarar vermedik. Haksız yere TIR’ımızı kaldırdılar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında Erzurum'a kazandırılan Yakutiye Kent Meydanı, sınır ve kural tanımayan CHP tırının hışmına uğradı. Kent Meydanına araçların girişini engellemek için kilitli tutulan kapı kilidi kırılarak girdiği sanılan tır ile ilgili Yakutiye Belediyesi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, bir pervasızlık ile karşı karşıya olduklarını belirterek "Hiç bir siyasi parti için açmadığımız Kent Meydanı, maalesef adeta CHP tarafından işgal edilmiştir. Avukatlarımız gerekli girişimde bulunuyor, sert zemine zarar verilmiş, çimenler çiğnenmiş, birde kapı zorla açılmıştır. çirkin tavrı kınıyorum" dedi. 

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında yapılan Erzurum'un ilk şehir meydanı olan Yakutiye Kent Meydanı, CHP'nin seçim tırının adeta işgaline uğradı. Kilit kırılarak gece girdiği sanılan tır, meydanda küçük ağaçları tahrip edip, çimenleri ezdi. Ayrıca tadilatı yapılan Lala Paşa camiini çevreleyen bariyerler de CHP 1. sıra adayının el afişleriyle donatıldı. Sert zeminde manevrayla zemine de zarar verdiği belirtilen tır için tepki gösteren Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu hukuksuzluktur, bu bir işgaldir. Demek ki CHP'nin siyaset anlayışı böyle, zorla, cebren. Ne kadar hak ve hukuktan yana olduklarını görün. 1. sıra adayı hanımefendiyi görevli arkadaşımız tarafından telefonla aranarak nezaket kuralları içerisinde aracın kaldırılmasını talep ediyor. Kent Meydanının hiç bir siyasi partiye kullandırılmadığı, ayrıca tırın meydana zarar verdiğini anlatan arkadaşımıza bir bayana yakışmayan ifadelerle "sıkıyorsa kaldırın" diye tehdit eden bu hanımefendi "ben hukukçuyum yanından dahi geçemezsiniz" diye de tehditler savuruyor. Bu hanımefendi çimenlerin ezilip, küçük ağaçların kırıldığını anlatmaya çalışan arkadaşımıza "alaycı bir üslupla 'Ah canımmm, yazık olmuş' diyor. İşte CHP'nin yüzü, işte CHP'nin siyaset anlayışı. Zorla, cebren ve tehditlerle. Ben bu anlayışı kınıyorum. Camiye dahi saygıları yok. Savcılık nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır" dedi.


Ali Korkut, seçim süresince Kent Meydanının hiçbir siyasi parti tarafından kullanılmadığının altını çizerek "Şayet başka partilerin araçlarına, stantlarına kullandırılmış olsa CHP'nin bu saldırgan tutumu anlaşılabilir. Ancak bu meydan hiçbir siyasi parti tarafından kullanılmamıştır. Bunların saygısı işte bu, biz zorla gireriz, kilit kırarız kimse bize karşı çıkamaz. Biz Camiiyi çevreleyen koruma duvarına siyasi afişlerimizi asarız. Böyle bir anlayışı, böyle bir tutumu kınıyorum. Meydana verilen zararı, CHP anlayışının bir sonucu olarak herkesin görmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

"Yasal izin alındı"

CHP Erzurum İl Başkanı Tevhit Yavuz da bu tırla ilgili neden sıkıntı çıktığını anlamadıklarını kaydederek, YSK'dan gerekli izinlerin alındığını dile getirdi.

YSK'dan izin aldıkları için tırı istedikleri yerde konuşlandırabileceklerini savunan Yavuz, "Bunlar başından beri her şeye itiraz ettiler. Bizim konumlanmamıza, tırı bulundurmamıza, her şeye itiraz ettiler. Biz yasal iznimizi almışız. İstediğimiz yerlerde de konumlandıracağız. Bunu kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Şu anki yerimizi beğenirsek propaganda yasakları başlayıncaya kadar orada kalırız ya da daha güzel bir yer bulursak oraya gideriz. Biz YSK'dan iznimizi almışız, seçim yasağının bitim tarihine kadar biz o aracı istediğimiz yerde kullanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Aytaş'ın danışmanı Murat Toptaş da daha önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını belirtti.

Erzurum'daki "CHP'nin seçim tırı" tartışması

- CHP Erzurum Milletvekili Adayı Aytaş: 

- "Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok
CHP Erzurum Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan seçim tırlarına ilişkin, "Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok" dedi.

Aytaş, CHP'nin Erzurum'dan milletvekili olmadığını hatırlatarak, çok güzel tepkiler aldıklarını ve CHP'nin 32 yıl sonra Erzurum'dan milletvekili çıkaracağını söyledi.

Seçim çalışmalarına başladıkları günden itibaren çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ileri süren Aytaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin konser vermek üzere Havuzbaşı Kent Meydanı'nda stant kurulacağı için tırlarını kaldırdıklarını ifade etti.

Birkaç gün tırı atıl olarak beklettiklerini, bu sürede ilçe ziyaretlerinde bulunduklarını dile getiren Aytaş, "Bize orada konser olacağı söylendi. üç gün sonunda döndüğümüzde konser standının AKP seçim standı olarak verildiğini gördük, artık orada onların ses sistemi ve görüntüsüyle yanlarında CHP standı kurmaktansa 'başka bir meydan bulalım kendimize' dedik ve tırı dün akşam itibarıyla bu meydana getirdik" diye konuştu.

Seçim Kanununda "yaya geçişlerine, taşıt trafiğine engel olunmadığı sürece seçim propagandası yapılabileceği" ifadesinin bulunduğunu belirten Aytaş, şunları kaydetti:

"Usulsüz hiçbir şey yok, yasal olmayan hiçbir durum yok. Haber yapmışlar. Biz ağaçları sökmüşüz. Kapıları kırarak girmişiz. Kapıları kırsak tırımızda veya kapıda en küçük bir hasar yok. Burada bir sürü MOBESE var. Biz ispata davet ettik. Kapılar tamamen açıktı. Arka yoldan geldik. Burada küçük ağaçlar vardı, tırımızı içeri aldıktan sonra ağaçları yerine diktik ki ağaç dedikleri küçük çalılar. Hiçbir şeye zarar vermedik."

Aytaş, tırın taşlara zarar verdiği iddiası olduğunu anımsatarak, kendisi ve partisi hakkında suç duyurusu yapıldığını duyduğunu fakat kendisine ulaşan herhangi bir tebligat olmadığını sözlerine ekledi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.