1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum'da Dev hastane şimdiden göçtü
Erzurum'da Dev hastane şimdiden göçtü

Erzurum'da Dev hastane şimdiden göçtü

Yapımı yılan hikayesine dönen, bitti denilen ve bir türlü açılamayan Erzurum Şehir Hastahanesinin hali içler acısı. Gazeteci Onur Sağsöz, yılın gazetecilik olayını patlattı. Yetkililer bu görüntülere ne diyecek...

A+A-

Erzurum Güncel- Yaklaşık 400 milyon lira harcanan ve büyük ölçüde yapımı tamamlanan Erzurum Şehir Hastanesi’nin daha açılmadan bazı birimlerinin adeta deprem görmüş gibi ‘yıkılması’ fotoğraf karelerine işte böyle yansıdı.

Dev hastane şimdiden göçtü

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İnşaatına 2013 yılında başlanan Erzurum Şehir Hastanesi’nde çekilen bu fotoğraflar şok etti. 1250 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan inşaatına şimdiye kadar yaklaşık 400 milyon lira harcanan hastanede bazı birimlerin yerle bir olması “pes” dedirtti. İlk olarak taşınması beklenen Göğüs Hastanesi için ayrılan blokun tavan kısımları çökerken, havalandırma borularının koptuğu ve tesisatın ciddi şekilde hasar gördüğü fotoğraf karelerine yansıdı.

 

 

SIR GİBİ SAKLIYORLARDI

 

Hastanenin bazı birimlerinin daha şimdiden döktülmesiyle paniğe kapılan Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan yıkımı sır gibi saklamaya çalıştı. Bu arada geçen Cumartesi günü Erzurum’a gelen Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da hastanede incelemelerde bulundu. Hastanenin Erzurum’a yaptırılması ve bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olduğu bilinen Akdağ’ın yıkılan bölümleri görüp görmediği merak konusu oldu.

 

 

ONARIM BAŞLADI AMA!

 

Bu arada adeta deprem yaşanmış gibi hasar gören hastanede onarım çalışmaları başlarken, müteahhit firmaların suçu birbirlerine attığı iddia edildi. Onarım çalışmalarının Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler tarafından yürütüldüğü öne sürülürken, Şubat ayında açılacağı açıklanan hastanenin uzun bir süre daha hizmete giremeyeceği anlaşıldı. Ayrıca yaşanan bu skandalla ilgili müteahhit firmalara yönelik bir yaptırımın olup olmayacağı da henüz bilinmiyor.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum