1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu

Erzurum’da FETÖ operasyonu

- Erzurum’da yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında aranan Kimse Yok mu Derneği kurucusu Ünal Üneş, Marmaris’te yakalandı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Bylock kullanıcısı olduğu belirtilen 91 şahıs hakkında da işlem başlatıldı. 
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyonlarını sürdürüyor.
Örgütün Erzurum merkezli sözde Doğu Anadolu Bölge yapılanması ve Erzurum il yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şubesi kurucusu ve başkanı olan ve firari durumda bulunan Ünal Üneş, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapılan operasyonla yakalanarak Erzurum’a getirildi. Halen gözaltına bulunan şahsın tahkikat işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
KOM Şube Müdürlüğünce Bylock kullanıcısı şahıslara yönelik gerçekleştirilen 14 ayrı operasyonda ise toplam 91 şahsa, şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı öğrenildi. Şahıslardan 34'ünün sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak H tipi cezaevine konulduğu, 3 şahsın firari olarak arandığı 54 şahsın ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtildi.
Öte yandan, KOM Şube Müdürlüğünce örgütün avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu 10 şahsa şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı, bunlardan 9’unun gözaltında olduğu, bir şahsın firari olarak arandığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.