1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Fetö'nün "İlçe Ablası"Na 6 Yıl 3 Ay Hapis
Erzurum'da Fetö'nün "İlçe Ablası"Na 6 Yıl 3 Ay Hapis

Erzurum'da Fetö'nün "İlçe Ablası"Na 6 Yıl 3 Ay Hapis

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Pasinler ilçe ablası" olduğu ve ByLock kullandığı öne sürülen sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Aynur Altay ile avukatı Harun Işık katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Altay hakkında her ne kadar "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan dava açılmışsa da tanık anlatımları ve dosyaya giren deliller değerlendirildiğinde sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Son sözü sorulan Altay, beraat talebinde bulunup "Terör örgütü üyesi değilim." dedi.


Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Altay'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 5 yıl hapse çarptırdı. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında cezayı 7 yıl 6 aya yükselten heyet, takdir indirimi uygulayarak sanığı 6 yıl 3 ay hapse çarptırdı.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Aynur Altay'ın örgütle bağlantıları bulunan Aşkale Sümbül Derneği üyesi olduğu, Özel Pasinler Kardelen Ortaokulu ve Özel Ferhat Eğitim Metodları Dershanesinde öğretmenlik yaptığı anlatılıyordu.

Kolluk güçlerince FETÖ/PDY'nin Aşkale ilçesi örgüt yapılanması şeması tanzim edildiğinde, sanığın örgütün sözde "Pasinler ilçesi ablası" sıfatıyla örgüt yöneticisi olduğunun anlaşıldığı aktarılan iddianamede, sanığın ByLock kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydediliyordu.

İddianamede, aynı örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle hakkında başka bir soruşturma yürütülen H.G'nin söz konusu soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla alınan ifadesinde "Dershanede görev yaparken Aşkale'de örgütün en üst sorumlusu olarak İbrahim Altay isimli kişiyi tanırım ve biliyorum. Dershanede İbrahim Altay'ın eşi Aynur Altay isminde bir öğretmen vardı. Dershane öğretmenleri içinde en yetkiliydi ve öğrencilerden de sorumluydu. Ona 'serrehber' diyorlardı." dediği aktarılıyordu.

Tanık G.Ü'nün de sanığın kendisinden deri toplamasını ve maaşından da örgüte yardım amaçlı para istediğini söylediği belirtilen iddianamede, ifadesine yer verilen Aynur Altay ise ByLock programını çocuklarının internetten yanlışlıkla indirmiş olabileceğini, "ilçe imamı" olarak suçlanan firari eşinin neden kaçtığını bilmediğini öne sürmüştü.

İddianamede, sanık Altay'ın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.