1. YAZARLAR

  2. Gölge İZLİYOR

  3. Erzurum'da Kıran kırana yarış
Gölge İZLİYOR

Gölge İZLİYOR

Yazarın Tüm Yazıları >

Erzurum'da Kıran kırana yarış

A+A-

Aday adayı başvurularını kabul etmeye başlayan partiler, ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da sokağın nabzını tutup seçmenin tercihlerine kulak verecek. Hatır-gönül ilişkileri ile değil, vatandaşın teveccüh gösterdiği isimler üzerinde duran parti yönetimleri, başkan adayı olarak gösterecekleri isimlerin, her kesimden oy alacak potansiyele sahip olmasını istiyor.

 

Her saat başı yeni haberlerin çalka- landığı parti kulislerinde, Erzurum 

için en çok konuşulan isimlerin başında Sekmen, Sevimli 

ve Uçar geliyor.

 

Kimse için kolay olmayacak

30 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için harıl harıl çalışan partiler, özellikle büyük şehirlerde işi rastlantıya bırakmamak için şimdiden kılı kırk yarıyorlar.  Partiler içinde en dikkati çeken parti ise, AK Parti... Aday belirleme çalışmaları için haftalar önce seçim startı veren AK Parti, birebir anket çalışmasının yanı sıra sahada da nabız yokluyor. Çünkü 30 Mart mahalli seçimleri genel olarak hiç bir parti açısından seçim sonuçları çantada keklik değil.

 

En çok konuşulan üç isim

Erzurum özelinde yürütülen çalışmalarda, hem AK Parti, hem de MHP ve İYİ Parti, en isabetli adayı belirlemek adına kapı kapı dolaşarak nabız tutuyor.  Bu çalışmalarda, isimleri en çok zikredilen kişilerin başında ise, AK Parti'den Mehmet Sekmen, MHP'den Serdar Sevimli, İYİ Parti'den Canan Uçar gelirken, CHP de "bu yarışta ben de varım" diyerek şehirde heyecan uyandıracak bir isim arayışına girdi.

 

En çok aday adayı yine AK Parti'de

Tıpkı geçmiş seçimlerde olduğu gibi 30 Mart mahalli seçimleri için de en fazla aday adayı yine AK Parti'de. Erzurum Büyükşehir Belediyesi için AK Parti'den en az on aday adayının ismi konuşuluyor. Yakutiye ve Palandöken'e de çok sayıda müracaatın yapıl- masını bekleyen AK Parti yönetimi, Güney ilçelerde HDP'e belediye kaptırmamak adı- na yoğun bir çaba harcıyor. Kimi şehirlerde yapılacak olan CHP-İYİ Parti ittifakı Erzurum genelinde de düşünülüyor. CHP, Erzurum'da özellikle merkez ilçelerde İYİ Parti'li adayları destekleyecek.

Palandöken

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum