1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Erzurum'da Şaşırtan Açıklama!
Erzurum'da Şaşırtan Açıklama!

Erzurum'da Şaşırtan Açıklama!

ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, “Suyumuz temiz ama bazı bölgelerde boruların değişmesi lazım” dedi sonra ekledi. “Biz göreve geldiğimizde kimse su içmiyordu. Bugün bazı noktalarda içmemek için hala direniyorlar” diye konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, “Suyumuz temiz ama bazı bölgelerde boruların değişmesi lazım” dedi sonra ekledi. “Biz göreve geldiğimizde kimse su içmiyordu. Bugün bazı noktalarda içmemek için hala direniyorlar” diye konuştu. Akıllara, “Kirliyse niye içilsin?” sorusu geldi.

Onur SAĞSÖZ / ERZURUM

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, dün Palandöken İlçesi’ndeki Su Arıtma Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. 26 bin kilometrekarelik alana su ve kanalizasyon hizmeti verdiklerini belirten Genel Müdür Vural, kent merkezinin eskiden kuyu suyu kullandığını anımsattı. Bugün gelinen noktada kent merkezinde ‘çok fazla olmamak’ üzere diğer tüm ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon konusunda hiç de iç açıcı manzaralar olmadığını itiraf etti.

Suyun kirlendiğini görürsünüz…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kriterlerine göre su arıtımı yaptıklarını vurgulayan Genel Müdür Vural, “Gönül rahatlığıyla suyu içebilirsiniz” dedi. Ancak kentsel dönüşümün dezavantajlarından söz ederken kentin bazı bölgelerindeki içme suyu borularının değişmesi gerektiğinin altını çizdi ve “Mevcut eski binaların tesisatları çok kötü. Bunların değişmesi gerekiyor. Aynı su Yenişehir bölgesinde tertemiz ama Yakutiye’de Sanayi’de o borulardan geçen suyun kirlendiğini görürsünüz” diye konuştu.

Hala direniyorlar

2014 yılında göreve geldiklerinde kimsenin su içmediğini anımsatan Genel Müdür Vural, “Bugün de bazı bölgelerde su içmemek için hala direniyorlar” dedi. Bu açıklama akıllara, “Eski hatların olduğu noktalarda su kirliyse niye içilsin?” sorusunu getirirken, Genel Müdür Vural, son üç yıl içinde içme suyu şebekesinin yüzde 40-45’inin değiştirildiğini bildirdi.

Bütçemiz yetmiyor

Hedeflerinin tüm hatları değiştirmek olduğunu dile getiren Genel Müdür Vural, bütçelerinin birçok şeye yeterli gelmediğinden yakındı. Genel Müdür Vural şöyle devam etti. “Biz çok fazla kendi reklamımızı yapamıyoruz. Haliyle vatandaşlarımızın kahvede, sokakta, ‘su kötü’ serzenişlerine çok üzülüyoruz. Bütçemizin yetmemesine rağmen özellikle merkezin sıkıntılarını anında çözmeye çalışıyoruz. Ama her istediğimiz birden bire olmuyor.” Genel Müdür Mevlüt Vural, daha sonra “Nasıl bir tesisten su içtiğimizi görün” diyerek gazetecilere su arıtma ünitelerini gezdirdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum