1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da soğuk hava su sayaçlarını patlattı
Erzurum'da soğuk hava su sayaçlarını patlattı

Erzurum'da soğuk hava su sayaçlarını patlattı

Erzurum'da yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayacı patladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sıfırın altında 25 derece soğuğu gören Erzurum'da su sayaçları patladı. Son 2 haftadan bu yana etkili olan şiddetli soğuklar su sayaçlarının arızalanmasına ve patlamasına neden oldu. Yaz mevsiminde günde arızalı 2 adet su sayacı değişimi yapan Büyükşehir Belediyesi Su Sayaç Atölyesi, kışın ise günde 50'e yakın su sayacını yenisiyle değiştirmeye başladı.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle abonelerin tesisat ve sayaçlarını koruması gerektiğini ifade eden ekipler, soğuk havalarda muslukların kısık ayarda açılması tavsiyesinde bulundu.
Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle abonelerin sayaç ve tesisatlarını iyi korumaları gerektiğini vurgulayan ESKİ Müdürü Remzi Ertek, sayaç ve boruların iyi korunmaması durumunda vatandaşların sıkıntıya düşebileceğini bildirerek, şu uyarıda bulundu: “Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmakta ve vatandaşlar mağdur olmaktadır. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması vatandaşlarımızın görevidir. Su sayacı, kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ve soğuk mekânlarda suyun kullanılmadığı zamanlarda çok az miktarda açık bırakılması sonucunda borularda ortaya çıkacak donmalar önlenebilecektir.”
“Donmaya karşı alınacak tedbirler”
Kış aylarında sayaçların soğuktan korunması için şunların yapılması gerekmektedir: “Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır. Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların ve boruların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.