1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Erzurum’da tedavisi tamamlanan 20 hasta taburcu oldu
Erzurum’da tedavisi tamamlanan 20 hasta taburcu oldu

Erzurum’da tedavisi tamamlanan 20 hasta taburcu oldu

Erzurum’da korana virüs teşhisiyle tedavi altına alınan 20 kişi bugün taburcu oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri başarıyla tamamlanan 20 kişi çalışanların alkışları arasında taburcu olduç İyileşen hastalar tedbir altında hastaneden ayrıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dün akşam saatlerinde Korona Virüsten en çok vaka görülen illeri açıklamıştı. Erzurum 86 vakayla Türkiye genelinde 15, Doğu Anadolu Bölgesi’nde de ilk sırada yer aldı. Erzurum’un Doğu’da ilk sırada olmasının sebebinin test sayısının fazla olmasından kaynaklandığını belirten Vali Okay Memiş, “Bir süre öncesine kadar Türkiye’de sadece iki şehirde test yapılıyordu. Biri Ankara diğeri Erzurum. Öyle ki biz ilk günden beri Erzurum’da test yapıyoruz ve şu anda bu sayı 2 binin üzerinde. Bilinmeli ki test sayısı arttıkça vaka sayısı da artacaktır. Ancak aldığımız önlemler sayesinde bu işi kontrol altında tutacağız. Burada önemli olan vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça evden çıkmaması” diye konuştu.

 

ATM’LERDE BİLE POLİS GÖREVLENDİRDİK 

 

Pandemi Kurulu ile kent insanını korumak adına bir dizi önlemler aldıklarını anımsatan Vali Okay Memiş, şöyle devam etti. “Ne yazık ki hala cadde ve sokaklarda insanlarımız geziniyor. Polisimiz vatandaşımızın evlerine dönmeleri konusunda sürekli anonslar yapıyor. Banka ATM’leri önünde oluşan kuyruklara bile polis görevlendirdik ki sosyal mesafe kuralına uyumu artıralım. Tek isteğimiz bu süreçte vatandaşlarımızın bile destek olması. Unutmayalım ki bu işin şakası yok. Biz bu bilinçle hareket ediyor çok ciddi ve titizlikle hareket ediyoruz”

 

REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

 

Vali Memiş ayrıca testleri pozitif çıkan 86 hastadan 20’sinin iyileştiğini ve yarın (Cuma) taburcu edileceklerini açıkladı. Yoğun bakımda 60 yaş üzeri yalnızca bir hasta bulunduğunu bildiren Vali Memiş, “Çok şükür Korona kaynaklı ölüm yok. Yaşlı bir amcamız dışında yoğun bakımda tutulması gereken vaka da bulunmuyor. Pozitif vakaların hepsinin sağlık durumları çok iyi. Bununla birlikte kimse endişe etmesin hastanede tedavi altında olan tüm hastaların temas ettiği kişiler de kontrol altında. Hepsine ulaştık. Ayrıca hastalarımız arasında ne yazık ki sağlık çalışanlarımız da var. Onların da yakınlarına ulaşıldı. Her biriyle ayrı ayrı ilgileniliyor. Tedavileri tamamlanan 20 hastamızın taburcu edilecek olması da çok sevindirici bir gelişle ama unutulmamalı ki testlerle birlikte vaka sayıları artabilir. Bu nedenle rehavete kapılmamalıyız çünkü tehlike hala devam ediyor. Tekrar tekrar söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz lütfen sokağa çıkmayın” diye konuştu.

Onur Sağsöz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.