1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da yaşayanları Virüs Sarstı, Doğalgaz Çarptı!
Erzurum'da yaşayanları Virüs Sarstı, Doğalgaz Çarptı!

Erzurum'da yaşayanları Virüs Sarstı, Doğalgaz Çarptı!

Pandemi döneminde fatura bedelleri içinden çıkılmaz hale geldi. Erzurum’da Koronavirüs tedbirleri kapsamında günün büyük bölümünü evde geçiren vatandaşlar, bir şokta gelen kabarık doğalgaz faturaları ile yaşadı.

A+A-

Erzurum Güncel- Pandemi döneminde fatura bedelleri içinden çıkılmaz hale geldi. Erzurum’da Koronavirüs tedbirleri kapsamında günün büyük bölümünü evde geçiren vatandaşlar, bir şokta gelen kabarık doğalgaz faturaları ile yaşadı.

Manolya Bulut/Pusula

Aylardır virüs ile mücadele eden vatandaşların yaşadıkları strese bir de doğalgaz faturaları eklendi.

Pandemide işsiz kalan, işyerini kapatan, ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlara bir darbe de kabarık doğalgaz faturaları vurdu. Kısıtlamalar nedeni ile evlerinde daha fazla vakit geçirmek zorunda olan Erzurumlular, havaların soğumasıyla birlikte kombilerin derecelerini yükseltti. Yılbaşında gelen zamlar ile birlikte doğalgaz faturaları, iyiden iyiye kabardı.

Asgari ücretin yarısı

Asgari ücretin yarısına denk gelecek şekilde gelen doğalgaz faturalarını sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Erzurum’un, Doğu Anadolu’nun meşhur zemherisi, karakışı henüz gelmedi. Daha şimdiden, yalnız evlerde doğalgaz faturaları aylık 1000 TL civarında. Ev kirası kadar doğalgaz gideri” diyerek duruma tepki gösterdi.

Naci Cinisli’nin paylaşımı Erzurumlular yorum yağmuruna tutuldu. İşte o yorumlardan bazıları;

** Tek maaşlı olanlar, aksama kadar bir mendil bile satamayan esnaf, emekli maaşı ile geçinmeye çalışanlar, nasıl verecekler bu parayı. İnsaf İnsaf..

** İnsanoğlu bu kadar acımasızlığı hak etmiyor. Olanı var olmayanı var. Allaha revamı bu? Görevlerinizi yerine tam yerine getirmeyen tüm vekillerin adına söylüyorum, a parti b parti fakir fukara çekiyor, sizler maaşlarınızla empati yapıyor musunuz acaba.

** Sayın vekilim daha birini ödeyemeden biri diğeri gelmiş, esnaf olarak dibe vurmaya devam ediyoruz.

** Erzurum’un en büyük sorunlarından biri olan, ekmek gibi, su gibi temel ihtiyacımız olan doğalgazda indirim bekliyoruz.

** Doğunun bütün illerinde doğalgaz indirimi yapılmalı havalar batıya göre çok soğuk.

Öte yandan, yüksek faturalara tepki gösteren vatandaşlar sosyal paylaşım ağı twitter üzerinden ‘#doğalgazfaturası’ etiketiyle hashtag açtı. #doğalgazfaturası’ etiketi ile kısa sürede binlerce tweet atıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.