1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Erzurumlu Bombacı Kuzey Irak’tan geldi
Erzurumlu Bombacı Kuzey Irak’tan geldi

Erzurumlu Bombacı Kuzey Irak’tan geldi

İZMİR’de, dün akşam yolcu minibüsünü durduran polisin Erzurumlu G.S.’yi, sırt çantasında 14 kilo C 4 plastik patlayıcıyla yakalamasının ardından, önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. Çalışmalara başlayan polis ekipleri, 3 gün önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye

A+A-

Erzurum Güncel- İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentte eylem yapılacağı bilgisine ulaştı. 2010 yılında PKK’ya katıldıktan sonra ileri derecede verem hastası olan 30 yaşındaki G.S.’nin, 2006 yılında askerliğini yaptığı ana jet üssünün de aralarında bulunduğu kentteki askeri ve polis noktalarını tek tek gezip keşif yaptığı, saldırıya karar verdiği anda da patlayıcıyı gömülü bulunduğu ormanlık alandan çıkardığı saptandı. Bu arada G.S.’nin işbirliği yaptığı Suriye uyruklu 1 kişinin daha gözaltında olduğu öğrenildi.

İzmir Gaziemir’de yolcu minibüsüne şüpheli bir kişinin belinde tabancasıyla bindiğinin polise bildirilmesinden sonra uygulama yapıldı. Yolcu minibüslerini durduran polis, bu sırada bir kişinin tabancasını koltuğun altına attığını gördü. Tabancanın kendisine ait olmadığını ileri süren G.S.’nin minibüsteki kamera kayıtlarından tabancayı attığının görülmesi üzerine, üst araması yapıldı. Bu sırada çantasında düzenek ile patlayıcı olduğu düşünülen pet şişe içerisinde malzemeler bulundu. Terör ekiplerinin incelemesiyle, çantadakilerin patlayıcı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan G.S., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.  

 

VEREM HASTASI

Geçmişe dönük hakkında istihbarat araştırma yapılan G.S. ile ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Erzurum doğumlu olan G.S.’nin, 2010 yılında Kuzey Irak’a geçip PKK’ya katıldığı öğrenildi. 5 yıl boyunca askeri ve patlayıcı eğitimi alan G.S.’nin, hiç Türkiye’yeGİRİŞ yapmadığı, Kuzey Irak’ta bulunduğu, ardından Kobani’de IŞİD’e karşı savaştığı saptandı.

 

İleri derecede verem hastası olmasından dolayı G.S.’nin, bombalı saldırı için 5 gün önce Türkiye’ye gönderildiği belirlendi. Mardin üzerinden Türkiye’ye kaçak yollardanGİRİŞ yapan G.S.’nin ilk olarak Gaziantep’e, oradan da yolcu otobüsüyle İzmir’e geldiği anlaşıldı. İzmir’de de, Kadifekale Semtinde terör örgütüyle bağlantısı olan bir ailenin yanında saklanan G.S.’nin, saldırı için kent merkezi ile Menemen ilçesindeki çeşitli askeri ve polis noktalarında keşif yaptığı saptandı.

 

Keşif yaptığı yerler arasında, 2006 yılında askerliğini yaptığı çiğli 2’nci Ana Jet üs Komutanlığı’nın da bulunduğu öne sürüldü. Sırt çantasıyla, keşif yapan G.S.’nin, saldırı noktasına karar verdikten sonra dün akşam saatlerinde, Sarnıç Piknik alanında daha önceden başka terör örgütü elemanlarınca gömülmüş olan pet şişeler içindeki patlayıcıyı çıkardığı saptandı. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarından, bombanın çıkartıldığı noktayı tespit edip arama yaptı. Burada da 5 fünye ele geçirildi.

 

CANLI BOMBA MI?

Bu arada G.S.’nin saklandığı ev ile bağlantıda bulunduğu kişilere yönelik de operasyonlara başlatıldı. Baskın yapılan evde arama yapıldı. G.S.’nin işbirliği yaptığı Suriye uyruklu bir kişi de gözaltına alındı. İfadesinin alınmaya başladığı öğrenilen G.S.’nin PKK’ya katıldıktan sonra Türkiye’ye hiçGİRİŞ yapmadığını ve yurt içinde saldırılarda bulunmadığını söylediği, sadece IŞİD’e karşı Kobani’de savaştığını anlattığı öğrenildi. Verem hastalığının ilerlemiş olmasından dolayı, G.S.’nin canlı bomba olarak kullanılacağı ihtimalinin de araştırıldığı kaydedildi.

 

ORMANLIK ALANDA ARAŞTIRMA

Polis patlayıcının gömülü bulunduğu ormanlık alanı tespit ettikten sonra bu bölgede özelEĞİTİMLİ köpeklerle de arama yaptı. Bu aramalara sırasında bulunan fünyeler ile sırt çantasında ele geçirilen bomba, uzmanlarca incelemeye alındı. İlk tespitlere göre C 4 olduğu belirlenen bombanın A 4 tipi plastik patlayıcı da olabileceği araştırmanın sürdüğü öğrenildi. Uzmanlar bu miktardaki her iki patlayıcı türüyle gerçekleşecek saldırının çok büyük tahribata neden olacağını, operasyonla olası bir facianın önüne geçildiğini açıkladı.

10 KİŞİ GöZALTINA ALINDI
      
Gaziemir ilçesinde, dün akşam terör örgütü PKK üyesi bir kişinin 14 kilogram patlayıcıyla yakalanmasıyla ilgili soruşturmada, gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi G.S'nin 14 kilogram A4 plastik patlayıcı ve bir tabancayla yakalanmasının ardından kentte bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere yönelik operasyonlarda 9 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.
      
öte yandan G.S'nin, bombalı eylem yapacağı istihbaratının elde edilmesinin ardından uzun süredir takip edildiği, 5 gün önce geldiği İzmir'de de patlayıcıyı temin etmesinin ardından yakalandığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.