1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Eski muhtardan olay yaratacak sözler!
Eski muhtardan olay yaratacak sözler!

Eski muhtardan olay yaratacak sözler!

Gökdere’den, Antalya’nın Kaş ilçesinde köylerinden ve tarım arazilerinden geçecek otoyola karşı dava açan köylülere ve sivil toplum örgütlerine herkesi şaşkına çeviren bir açıklama geldi. Gökdere "Sizin PKK'dan ne farkınız var" dedi

A+A-

Erzurum Güncel- Mevcut yol kullanılabilir durumdayken 29 kilometrelik yeni bir yol için yaklaşık 130 milyon lira harcanarak sit alanları, tarım arazileri ve 6 köyü etkileyecek projeye karşı dava açan yöre halkını PKK’ya benzeten Gökdere, “Bunun aynısını Güneydoğu’da PKK istemiyordu. Yol olmasın, havaalanı olmasın, okul olmasın, cami olmasın, baraj olmasın diye yakıp yıkıyorlardı. Şimdi de aynı zihniyet Kaş’ta var! Peki sizin PKK’dan farkınız ne? Sizin karşı çıkma sebebiniz ne? Köpeksiz köy bulmuşsunuz eli değneksiz dolaşıyorsunuz. Yok öyle yağma!” ifadelerini kullandı.

 

Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılması planlanan Kaş-Kalkan arasındaki yeni otoyolun 29 kilometrelik bölümü toplam 6 yerleşimi etkiliyor. Dünyaca ünlü Kaputaj plajının bulunduğu kanyonu viyadükle geçecek olan otoyol, ayrıca arkeolojik ve doğal sit alanlarından geçiyor. ÇED kapsamı dışında tutulan otoyolun hem doğaya hem de yaşam alanlarına vereceği zararın yanısıra kamuya da büyük bir mali yük getireceğini düşünen yöre halkı, projenin iptali için Antalya İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Karadeniz yaylaları betona teslim oluyor

Karadeniz yaylaları betona teslim oluyor

Trabzon'da yaylacılar evlerini yıktırmamak için 24 saat nöbet tutuyor

Trabzon'da yaylacılar evlerini yıktırmamak için 24 saat nöbet tutuyor

YIKIM YOLUNA KARŞI AÇILAN DAVA 12 ARALIK’TA GÖRÜLDÜ

Kaş’taki sivil toplum örgütleri ile aralarında köy muhtarları ve köylülerin de bulunduğu toplam 76 kişinin açtığı davanın duruşması 12 Aralık’ta Antalya 2. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Kaş’tan otobüslerle gelerek duruşmaya katılan köylüler, mahkemede otoyolun köylerine ve tarım alanlarına vereceği zararı anlattı. Mevcut yolun iyileştirilmesi durumunda doğaya ve yaşam alanlarına verilecek zararın önüne geçilerek kamu kaynaklarının da heba edilmemiş olacağını savunan davacılar, duruşmanın ardından bununla ilgili görüşlerini de kamuoyu ile paylaştılar.

PKK BENZETMESİ

Ancak duruşmanın hemen ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından etkilendiğini belirterek 2015’te AKP’den Antalya milletvekili aday adayı olan eski muhtar Şaban Gökdere, Kaş’taki otoyol ve havaalanı projelerini yargıya taşıyanları PKK’ya benzetti.

‘KAŞ’IN GELİŞMESİNİ İSTEMEYEN BAZI KİŞİLER DAVA AÇMIŞ’

‘Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı’ olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan eski muhtar Şaban Gökdere, hükümetin Kaş’a çevre yolu ve havaalanı için 70 milyon lira bütçe ayırdığını öne sürerek şöyle dedi: “Fakat Kaş'ın gelişmesini istemeyen bazı kişiler bölge idare mahkemesine dava açarak iptali için Antalya’ya gelmişlerdir. Bunu da bir başarıymış gibi Facebook’tan paylaşmaktalar. O yolun gelmesi basil başına Kaş’ı bir Kaş daha yapacaktır. Havaalanı açısından çok faydalı olacaktır. Neymiş, havaalanından kalkan uçak Kaş’ta turistleri rahatsız edecekmiş. Onun için istemiyorlarmış. Ben de soruyorum; hangi turist var da rahatsız olacak?”

‘SİZİN PKK’DAN FARKINIZ NE?’

“Yunan uçağı Meis adasına inip kalktığı zaman rahatsız olmuyorsunuz da benim Kaş için hizmet veren T.C uçağından niçin rahatsız oluyorsunuz?” ifadelerini kullanan Gökdere, “Bunun aynısını Güneydoğu’da PKK istemiyordu. ‘Yol olmasın, havaalanı olmasın, okul olmasın, camii olmasın, baraj olmasın’ diye yakıp yıkıyorlardı. Şimdi de aynı zihniyet Kaş’ta var. Peki sizin PKK’dan farkınız ne? Sizin karşı çıkma sebebiniz ne? Herhangi bir arazinin ortasından geçiyorsa ona karşı çık. ‘Araziden değil, arazi dışından geçsin yol’ de. Buna evet. Parti olarak ‘Ak Parti’nin hizmetini istemiyorum’ diyorsan, ben de ‘benim Kaş’ıma hizmeti versin de kim verirse versin’ diyorum. Sevmiyorsan o hizmet veren iktidara oyunu vermezsin ama gelen hizmete hayır diyemezsiniz” diye konuştu.

 

‘BEYLER KAŞ SAHİPSİZ DEĞİL, YOK ÖYLE YAĞMA’

“Beyler Kaş sahipsiz değil” diyen Gökdere, “bir marifet işlemiş gibi gelen hizmete engel oluyorsunuz. İyi iş yapmış gibi de övünüyorsunuz. Millet sizi iş yapsın, hizmet etsin diye oy veriyor, köstek olun diye değil. Bir deyim var bilirsiniz, ‘köpeksiz köy bulmuşsunuz eli değneksiz dolaşıyorsunuz’. Yok öyle yağma” ifadelerini kullandı.

Kaş’ta yaşam hakkını savunabilmek için anayasal haklarını kullanarak yargıya başvuranları tehdit eden açıklamasıyla dikkat çeken Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Gökdere, 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından etkilendiğini belirterek AK Parti'den’den milletvekili olmak için başvuru yapmıştı. Kaşlı olduğunu belirten Gökdere’nin, önce Refah Partisi, ardından ise Ak Parti'nin çeşitli birimlerinde görev aldığı, 1994-1999 arasında ise Antalya Muratpaşa’da Elmalı Mahallesi’nin muhtarlığını yaptığı öğrenildi.

(Odatv)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.