1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Faili meçhul davası çözülüyor
Faili meçhul davası çözülüyor

Faili meçhul davası çözülüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılarak İstanbul'a getirilen Ayhan Çarkın, Silivri'nin Beyciler Köyü'ne götürüldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğinin, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösterme işlemi yaptırılmasını kabul ettiği Ayhan çarkın, sabaha karşı polis eşliğinde Ankara'dan İstanbul'a nakledildi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen çarkın, burada sivil plakalı bir emniyet aracına bindirildi. çarkın daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen çarkın, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ayhan çarkın'ın, Tarık ümit'in mezarını göstermesi için havanın aydınlanması bekleniyor.

 Ayhan çarkın İstanbul'a nakledildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, eski özel Harekâtçı Ayhan çarkın’a “Eski MİT’çi Tarık ümit’in gömüldüğü yeri gösterebilirim” iddiasını kanıtlaması için 7 gün süre verdi. Bunun üzerine çarkın, mezarları göstermesi için dün gece çelik yelek giydirilerek olağanüstü güvenlik önlemleri altında Sincan Cezaevi’nden alınıp İstanbul’a nakledildi.

Cemal DOĞAN-Enis YILDIRIM /ANKARA-HT GAZETE


Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski özel Harekâtçı Ayhan çarkın’ın Behçet Cantürk ile Tarık ümit’in gömüldükleri yeri bildiği iddiası üzerine “yer göstermesi” için 7 gün süreyle cezaevinden çıkarılabileceğine karar verildi. çarkın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda dün gece yarısı polis tarafından Sincan Cezaevi’nden alınarak olağanüstü güvenlik önlemleri altında İstanbul’a nakledildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli 4 polisin cezaevi yetkililerinden teslim aldığı çarkın’a çelik yelek giydirildi.

‘YERLERİNİ BİLİYORUM’
çarkın’ın açıklamalarının ardından önceki gün Ayhan çarkın ve bir diğer eski Susurluk hükümlüsü özel Harekâtçı polis Ercan Ersoy’u sorgulayan Savcı Hakan Yüksel, daha sonra nöbetçi mahkemeye başvurdu. Savcı Yüksel, çarkın’ın ifadelerinde “2 Mart 1995’te kaybolan Tarık ümit ile uyuşturucu ticareti hükümlüsü Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden kaçırılıp daha sonra öldürülmelerine ilişkin bilgi ve görgüsünün bulunduğunu ve bu kişilere ait gömüldükleri yeri göstereceğini beyan ettiğini” belirterekmahkemeden gerekli iznin verilmesini talep etti.

Ankara özel Yetkili Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Savcı Yüksel in talebini inceledikten sonra konuya ilişkin yasanın "kapalı ceza infaz kurumu dışına çıkma iznini'' düzenleyen 92/2. maddesindeki şartlara uygun olduğu" görüşüyle kabulüne karar verdi. Mahkeme kararında çarkın'ın bugün "saat 08.00'den itibaren başlamak kaydıyla, 7 gün süreyle Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan görevli kolluk ve savcı gözetiminde yer gösterme işlemi için çıkarılması" izni verildi. Bunun üzerine çarkın, yer gösterme işlemi için dün gece yarısı cezaevinden alınarak İstanbul a nakledildi.


çARKIN'IN 'KROKİ VERDİM' İDDİASI
Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında üçüncü kez ifade veren Ayhan çarkın'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 26 Mart 2011 tarihinde Tarık ümit cinayetine ilişkin kroki verdiği bilgisi yalanlandı. İstanbul özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye yaklaşık 10 saat ifade veren çarkın'ın tüm söylediklerinin sorgu zaptına yazıldığı ancak cinayetin işlendiği yere dair kroki çizmediği bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, çarkın'ın herhangi bir kroki vermediği, ifadeleri doğrultusunda hazırlanan dosyanın soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.
Susurluk hükümlüsü çarkın, Karaali'ye verdiği ifadede Susurluk hükümlüsü özel Harekât polislerinin MİT ajanı Tarık ümit, Kürt işadamı Behçet Cantürk, Mecit Baskın, Hüsamettin Yaman ve Soner Gül gibi isimlerin öldürülmesi eylemlerine katıldıklarını anlatmıştı.

SİLİVRİ'de Sabah saatlerinde uçakla İstanbul'a getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından bir süre Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutulan Çarkın, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında buradan çıkartıldı. Çarkın'ın ardından, 1995 yılında kaybolan Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit de özel bir araçla emniyetten ayrıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgisi altında Silivri'nin Beyciler Köyü'ne getirilen Çarkın, burada araçtan indirildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.