1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. FETÖ’nün Akademisyen yapılanmasına operasyon...
FETÖ’nün Akademisyen yapılanmasına operasyon...

FETÖ’nün Akademisyen yapılanmasına operasyon...

Güvenlik Şube Müdürlüğü Polisleri, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ / PDY) yönelik İstanbul merkezli 26 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 71 şüphelinin yakalanabilmesi için çok sayıda adrese aynı anda baskın yapıldı

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin doktor/akademisyen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında , İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından ortak çalışma yürütüldü .

Doktor/akademisyen yapılanmasında mahrem imam olarak faaliyet yürütmüş olan örgüt mensuplarının Bylock uygulaması üzerinden gönderdiği onbinlerce mesajı inceleyen Emniyet Ve MİT ekipleri , örgütle irtibatlı/iltisaklı 58'i aktif görevde 71 doktor/akademisyeni tespit etti .

Bylock içeriklerinden tespit edilen kripto FETÖ/PDY mensuplarının , örgüte maddi yardımda bulunduğu ve mahrem imamlarla irtibat sağladığı belirlendi .

Söz konusu tespitler doğrultusunda harekete geçen ekipler 25/09/2020 tarihinde eş zamanlı uygulama başlattı. Uygulama kapsamında gözaltı ve aramalar devam ediyor

Son dakika...  İstanbul merkezli 26 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu... Çok sayıda gözaltı var | Video

SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.