1. HABERLER

  2. EGE

  3. FETÖ'nün mülakat hilesi iddianamede
FETÖ'nün mülakat hilesi iddianamede

FETÖ'nün mülakat hilesi iddianamede

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyetin "mahrem imam" yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski emniyet amiri E.Ü, FETÖ mensuplarının mülakatlarda yaptıkları hileler hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu

A+A-

Erzurum Güncel- Kars'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyetin "mahrem imam" yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla hakkında dava açılan eski emniyet amiri E.Ü, FETÖ mensuplarının mülakatlarda yaptıkları hileler hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. Davanın iddianamesinde itiraflarına yer verilen E.Ü, "Kırmızı kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarısız olmasına yönelik zor sorular, yeşil kalem kaldırıldığında öğrenci adayının başarılı olması için kolay sorular sorulurdu" dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Kars Emniyet Müdürlüğündeki "mahrem imam" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma sonucu örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen eski Emniyet Amiri E.Ü. hakkında dava açıldı.

Davanın Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamesinde, örgütün, mülki idare, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve yargı gibi stratejik kurumlar için öğrencileri özel şartlarda seçip bu kurumlara yerleştirmek için hazırlanması yer aldı.

DERSANEYE GERÇEK İSİMLERİYLE KAYIT YAPTIRMAMIŞLAR

Örgütün bu öğrencilerin deşifre olmaması için "hücre tipi" yapılanma modeli uyguladığı aktarılan iddianamede, örgütün askeri okulların yarı sıra Polis Akademisi ve Polis Kolejine girecek öğrencileri kendi dershanelerinde yetiştirdiğine ancak bu öğrencilerin dershaneye gerçek isimleriyle kayıt yaptırmadığına işaret edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.