1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ'ye giden paranın yüzde 40'ı o şirketten
FETÖ'ye giden paranın yüzde 40'ı o şirketten

FETÖ'ye giden paranın yüzde 40'ı o şirketten

Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında dün mal varlıklarına el konulması için ilk adımın atıldığı Boydak Holding hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sabah ekonomi yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında dün mal varlıklarına el konulması için ilk adımın atıldığı Boydak Holdinghakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı. “Raporlara göre, Türkiye'de örgüte aktarılan toplam paranın yüzde 38-40'ı Boydaklar'ın şirketlerinden gidiyor. “ diyen Dilek Güngör yazısını şu sözlerle bitiriyor: “Hepsi şirketlerin kârından mı aktarılmış yoksa şehirdeki himmetler de mi holding üzerinden örgüte gönderilmiş...  Tüm bunlar birkaç haftaya kadar daha da netleşecek”

Maliye Bakanlığı'ndan 3 bilirkişi yaklaşık 2 yıldır Boydak Holding ve iştiraklerini inceliyor. İştirakler arasında ortaklıkları bulunan banka da var. Şu ana kadar 5rapor hazırladılar. Öyle görünüyor ki, bu kadarla da kalmayacaklar. Muhasebe kayıtları incelenmeye devam ettikçe soruşturmanın kapsamı da genişleyeceğe benziyor. Burada fazla detaya girmeyeyim fakat muhasebe kayıtları umulmadık isimleri de karşımıza çıkarabilir.
Peki sizce Boydaklar'ın şirketlerinden FETÖ'ye ne kadar para gönderilmiştir?

Sıkı durun... Bilirkişilerin şu ana kadar yaptıkları incelemelerde tespit ettikleri rakam karşısında ben küçük dilimi yutuyordum. Eminim siz de öyle olacaksınız.

Raporlara göre, Türkiye'de örgüte aktarılan toplam paranın yüzde 38-40'ı Boydaklar'ın şirketlerinden gidiyor. Bu, öyle 5-10 bin TL değil, milyarlarla ifade edilecek bir rakam... Hepsi şirketlerin kârından mı aktarılmış yoksa şehirdeki himmetler de mi holding üzerindenörgüte gönderilmiş... Tüm bunlar birkaç haftaya kadar daha da netleşecek.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.