1. HABERLER

  2. GENEL

  3. "Filozof Ramazan" hastanelik oldu
"Filozof Ramazan" hastanelik oldu

"Filozof Ramazan" hastanelik oldu

Erzurum Ulu Cami'nin avlusunda insanlarla İslam üzerine sohbetler gerçekleştiren ve Diyarbakır halkı tarafından 'filozof Ramazan' olarak anılan Ramazan Böçkün, akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle psikiyatri kliniğine yatırıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Diyarbakır'daki, İslam dünyasında 5. Harem-i Şerif olarak bilinen tarihi Ulu Camii'nde vakit geçiren ve halk arasında "Filozof Ramazan" diye bilinen Ramazan Pişkin'in adli tıp kurumunca Şizofreni hastası olduğu için tedavi altına alındığı ortaya çıktı. Pişkin'in Camiyi ziyarete gelen yerli bir turist kadına, "Camiye böyle giremezsin, beni tahrik ediyorsun" diyerek sözlü taciz suçundan yargılandığı öğrenildi.

Tarihi Ulu Camii'ne gelenlere caminin tarihiyle ilgili bilgiler verdiği için adı "Filozof Ramazan"a çıkan Ramazan Pişkin camiyi ziyarete gelen bir turiste sözlü tacizde bulunmak suçundan yargılandığı davayla ilgili karar kesinleşince akıl hastanesinde tedavi altına alındı. Ramazan Pişkin ile ilgili süreç şöyle yaşandı. 2016 yılında Ulu Camiye gelen H.K ile H.İ adlı iki yerli kadın turist caminin bahçesine girdikleri anda Pişkin'in sözlü hakaretlerine ve tacizlerine maruz kaldı. Pişkin kadınlara, "Burada böyle dolaşamazsınız. Gidin etek giyinin. Bak içiniz görünüyor. Bende tahrik oluyorum" dedikten sonra cami avlusunda oturan vatandaşlara da dönerek, "Siz tahrik olmuyor musunuz. Bakın ben oluyorum" dedi. Kadınların şikâyeti üzerine gözaltına alınan Pişkin hakkında, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı. 13. Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkan Pişkin, "Ben 4 yıldır Ulu Camide insanları bilgilendirmek için Yüce Allah tarafından görevlendirildim. Kadınlara vücutlarına örtü örtmelerini söyledim. Çünkü eteği mini ve inceydi" dedi. Mağdur kadın ise sanığın onlarca kişinin içinde bağırarak kendisini taciz ettiğini belirterek kendisini hem taciz, hem de ifşa ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

 

Mahkeme sanığı, hal ve davranışlarının anormal olması nedeniyle Dicle Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığına sevk etti. Buradan alınan rapora göre sanığa ileri derecede kronik Şizofreni hastası olduğu tanısı konuldu. Bu rapor üzerine mahkeme sanık hakkında TCK'nın 32. maddesi uyarınca cezai sorumluluğu bulunmadığından hakkında ceza verilmesine yer olmadığına ve 57. madde uyarınca hakkında güvenlik tedbirleri uygulanmasına ve tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmasına karar verdi. İstinaf Mahkemesinin de onadığı bu karar kesinleşince sanık Ramazan Pişkin polislerce evinden alınarak tedavi edilmesi için Elazığ Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesine yatırıldı.

Ramazan Pişkin'in 2012 yılında da İşkur üzerinden bir okulda hizmetli olarak görevlendirildiği, ancak burada da kadın bir öğretmeni sözlü olarak uzun süre taciz ettiği öğrenildi. Kadının şikâyeti üzerine işine son verilen Pişkin'in bu olaydan kadın öğretmeni sorumlu tuttuğu için okul önünde nöbet tutmaya başladığı ve kadın öğretmeni tehdit ettiği bildirildi.

SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.