1. HABERLER

  2. Futbol topu isyanı 9 ölü
Futbol topu isyanı 9 ölü

Futbol topu isyanı 9 ölü

Tahrir’de bu kez de futbol topu isyanı 9 ölü. Birinci isyan Mübarek, ikinci isyan top yüzünden çıktı...

A+A-
Erzurum Güncel- Mısır’da Tantavi’nin istifa etmesi için gösteri yapan eylemcilere askerler ve ‘baltacılar’ müdahale etti. 3 hükümet binasının yakıldığı olayları meclis binasına kaçan bir topun başlattığı ortaya çıktı.

Mısır’da Hüsnü Mübarek rejimini 28 günde deviren Tahrir Meydanı gösterilerinde yönetimi ele alarak şiddeti düşüren ordu, başkent Kahire’de yine sokakların kontrolüne el koydu. Mübarek’in devrilmesi sonrasında yönetimi devralan Askeri Konsey’in lideri Mareşal Hüseyin Tantavi’nin istifa etmesi için 19 Kasım’dan bu yana başbakanlık binası önünde oturma eylemi yapan göstericilere, askerler ve Baltacı tabir edilen suç çeteleri birlikte müdahalede bulundu.

Mısır'da isyan!
Foto galeri için tıklayın


Muhalifler de molotofkokteylleriyle karşılık verince Tahrir Meydanı ateş topuna döndü. Silahlarına davranan askerler eylemcilerin meydana kurduğu çadırları ateşe verirken, göstericiler de Tahrir Meydanı’da bulunan hükümet binalarını hedef aldı. Ulaştırma Bakanlığı Binası, Kabine Binası ve Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nü ateş verdiler. Kahire’nin kalbinde yaşanan karışılıklığa meclis binasına kaçan bir topun sebep olduğu ortaya çıktı. Maç yapan eylemcilerin topu meclis binasına kaçırdığı ve topu almak için duvarları aşan Ala Abdülhadi’nin askerler tarafından işkence edildiği belirtildi. Başbakan Kemal el Genzuri de yaşananları doğruladı ve “Soruşturma açılacak” dedi. Olaylar sırasında 9 kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi de yaralandı. Askerler ile muhalifler arasındaki çatışmalar Kahire’nin ara sokaklarında devam ediyor.

ASKERİ HASTANEDE TEDAVİ

Mareşal Tantavi, kendisini devirmek isteyen muhaliflere askeri hastanelerin kapılarını açtı. Tantavi, yaralı sivillerin daha iyi tedavi edilmesi için askeri hastanelere alınması talimatı verdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.