1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbolda yaz transfer dönemi başladı
Futbolda yaz transfer dönemi başladı

Futbolda yaz transfer dönemi başladı

Futbolda 2021-2022 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi başladı. Süper Lig'de bu sezon takımlar 14 yabancı futbolcu transfer edebilecek fakat sahada 8'i yer alabilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de futbolda yaz transfer dönemi bugün resmen başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararına göre birinci transfer ve tescil dönemi 8 Eylül'de sona erecek. İkinci ve tescil dönemi ise 12 Ocak 2022'de başlayıp, 8 Şubat 2022'de tamamlanacak.

2021-2022 futbol sezonunda uygulanmak üzere, 1. Transfer ve Tescil dönemi ile birlikte geçerli olacak Süper Lig ve TFF 1. Lig futbolcu uygunluğu şu şekilde olacak:

Süper Lig: Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek, A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek.

TFF 1. Lig: TFF 1. Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesinde bulundurabilecek ve müsabaka isim listesinde aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcunun bulundurulması koşulu ile en fazla 7 yabancı uyruklu futbolcuyu yazabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.