1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray'a korana darbesi
Galatasaray'a korana darbesi

Galatasaray'a korana darbesi

Süper Lig'de 2. yarının en başarılı takımlarından Galatasaray, korona virüs salgını nedeniyle lige verilen arada liderin 3 puan gerisinde 3. sıradaydı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sarı-kırmızılı ekip, 3 aylık aradan sonra çıktığı 3 maçta henüz 3 puanla tanışamadı. Bu hafta ise sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

Süper Lig'de 2. yarıya muhteşem bir başlangıç yaparak, otoritelerin şampiyonluğun en kuvvetli adayı olarak gösterdiği Galatasaray, Covid 19 salgını nedeniyle lige verilen arada liderin 3 puan gerisindeydi.

87 gün sonra tekrar start alan ligde sarı-kırmızılı ekip 2'si deplasman 3 maçta henüz galibiyet alamadı. Galatasaray şampiyonluk şansını sadece matematiksel olarak devam ettiriyor.

Süper Lig'in ilk yarısını Demir Grup Sivasspor, 37 puanla lider bitirmişti. Galatasaray ise topladığı 27 puanla 7. sırada kendine yer bulmuştu. 

Galatasaray, 2. yarıda Yukatel Denizlispor'u sahasında, İttifak Holding Konyaspor'u deplasmanda, HES Kablo Kayserispor'u İstanbul'da, Kasımpaşa'yı deplasmanda, BTC Türk Yeni Malatyaspor'u Türk Telekom Arena'da, Fenerbahçe'yi dış sahada, Gençlerbirliği'ni sahasında yenmişti. 7 maçta 21 puan toplayan sarı-kırımızı ekip lider Trabzonspor'un 3 puan gerisinde 3. sıraya kadar yükseldi. 

2. yarının ilk puan kaybını Galatasaray 25. haftada Demir Grup Sivasspor deplasmanında yaşadı. 2-2'lik beraberlikte Galatasaray 2 puan bıraktı. 26. haftada da Galatasaray sahasında Beşiktaş ile golsuz berabere kaldı. Son 2 haftada 4 puan kayberden sarı-kırmızılı ekip, lider Trabzonspor ile aynı puana sahip 2. sıradaki Başakşehir'in 3 puan gerisinde yer aldı. Covid-19 salgını nedeniyle lige verilen yaklaşık 3 aylık ara Galatasaray için çöküşün de başlangıcı oldu.

Zorunlu aradan sonra Rizespor deplasmanın da 3 puanı bırakan Galatasaray sahasında Gaziantep Futbol Kulübü ve deplasmanda diğer İstanbul takımı Başakşehir ile berabere kaldı. Kovid-19 arasında sonra 2 puan toplayabilen Galatasaray 52 puanla 4. sıraya geriledi.

Ama lider Medipol Başakşehir'in 8, 2. Trabzonspor'un 6, 3. Demir Grup Sivasspor'un 1 puan gerisinde yer aldı. 5. sıradaki Beşiktaş ile de arasındaki puan farkı 2'ye düştü.

Galatasaray, Avrupa'ya gidememe korkusu da yaşamaya başladı. Bu hafta rakip Trabzonspor. Sahasında Karadeniz temsilcisini ağarlayacak Fatih Terim'in öğrencileri ya tamam ya devam mücadelesine çıkacak. Rakip Trabzonspor ise şampiyon olmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. 

20200622-2-43084591-56130455-web.jpg20200614-2-42961649-55922342-web.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.