1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Gazeteci Cüneyt Özdemir FETÖ aleyhine tanık oldu
Gazeteci Cüneyt Özdemir FETÖ aleyhine tanık oldu

Gazeteci Cüneyt Özdemir FETÖ aleyhine tanık oldu

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in örgüt üyelerine eylem talimatı verdiği dizilerden bir tanesi olan Tek Türkiye dizisine nasıl müdahalede bulunduğuna ilişkin tanıklık yaptığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan davada Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 31, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in ise 16 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırdı.

Eski İstanbul Tem Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse hakkında ise 25 yıl 6'şar ay hapis cezasına hükmedildi. 25 sanığa ise 'terör örgütü üyeliği'nden 12 yıl ceza verildi. Davanın tamamlanan gerekçeli kararında örgüt elebaşı FETullah Gülen'in örgüte ait STV kanalında yayınlanan dizilerde geçen Karanlık Karar Kurulunda geçen diyalogları bizat kontrol etmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Halihazırda örgüt yöneticisi eski Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın dizilere eklenmesi gereken bölümlerle ilgili örgüt elebaşından aldığı talimat ortaya çıkmıştı. Davada tanık olarak bu iddiayı destekleyecek bir de tanık dinlendiği ortaya çıktı.

Bu isim ise CNN Türk'te çalışan gazeteci Cüneyt Özdemir oldu. Özdemir, yaklaşık 7 sene önce örgüt elebaşı Fetullah Gülen'le röportaj yapmak için gittiği sırada başından geçenleri mahkemeyle paylaştı.

BAYAN GAZETECİ

Özdemir, beraberinde o dönem örgüte ait kapatılan Zaman Gazetesi'nde yazarlık yapan bir bayan çalışanın yanlarında olduğu, bu bayan arkadaşın Gülen'e Tek Türkiye dizisinde Kürtler ve İsrail ile alakalı çok marjinal söylemler kullanılmasıyla ilgili şikayette bulunduğunu aktardı. Özdemir, Gülen'in bu şikayet üzerine, diziyi yakından takip ettiğini, bizzat müdahale edeceğini belirttiğini, bu ifadeleri örgüt elebaşı Gülen'den duyduğunu mahkemeyle paylaştı.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.