1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Geleceğe Nefes fidan dikiminde rekor! Türkiye'nin beklediği gün bugün
Geleceğe Nefes fidan dikiminde rekor! Türkiye'nin beklediği gün bugün

Geleceğe Nefes fidan dikiminde rekor! Türkiye'nin beklediği gün bugün

TÜRKİYE Geleceğe nefes kampanyasının Guiness rekorlar kitabına da girecek fidan dikimi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da fidan dikimi ile start verildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Geleceğe nefes kampanyasında tüm Türkiye'nin beklediği gün gelip çattı. Bugün İstanbul'dan Van'a, Ardahan'dan İzmir'e kadar yurdun dört bir köşesinde geleceğe nefes kampanyası ile sahiplenilen fidanlar dikiliyor. Ankara'da fidan dikimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı. Erdoğan'a Emine Erdoğan da katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Şırnak Namazdağı'nda mehmetçikle fidan dikimini başlattı. 

ekran-resmi-2019-11-11-09-ypfr.png.png

 

81 ilde bugün dikilecek olan fidanlarla rekorlar kitabına girilecek. 2 saat içinde en çok fidan dikiminde rekor Endonezya'ya aitti. Türkiye bu rekoru kıracak. Bir fidan 2 TL, dikimiyle maliyeti ise 3 lira. 

ekran-resmi-2019-11-11-09-f3jf.png.png

Kampanya çerçevesinde hedeflenen fidan sayısı 11 milyondu. Türk halkı kampanyaya o kadar büyük ilgi gösterdi ki sahiplenilen fidan sayısı rekor kırarak 13.700.540 oldu. 

En çok fidan sahiplenilen illerde ise ilk 5'e Manisa, Isparta, Tunceli, Bingöl, Edirne girdi. 

erdogan-gelecege-fidan-bmfu.jpg.jpg

Bugün saat 11.11'de bütün illerde sahiplenilen fidanların dikimi başlıyor. İsteyen herkes sahiplendiği fidanı dikmeye gidebilir. Fidan dikimi tören alanlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

Geleceğe Nefes fidan dikimi tören alanları için tıklayınız

 

Rekorlar kitabına girecek
Geleceğe nefes kampanlası ile bugün Türkiye iki ayrı Guinness Dünya Rekoru'na koşacak. Ağaçlandırma seferberliğinde, Çorum'da "1 saatte en çok fidan dikme rekoru" ile "Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü'' rekorlarına imza atılması bekleniyor.

 

Fidanını dikip fotoğrafını paylaş rekorlar kitabına gir
Sahiplendiğiniz fidanları dikerken çekeceğeniz bir fotoğrafla "dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü'ne girebilirsiniz. Yapmanız gereken fidan dikiminden bir fotoğrafınızı aşağıdaki linke tıklayarak yüklemek. 
 

Fidan dikimi fotoğraf yükle

Tarım ve Orman Bakanlığı, saat 11.11'den sonra başlayacak online fotoğraf albümü rekoru için detayları da paylaştı. Fotoğraflarınızı yüklemeden önce bu uyarıları okuyun!

ekran-resmi-2019-11-11-13.14.56.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.