1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gökyüzündeki esrarengiz ışığın sırrı çözüldü
Gökyüzündeki esrarengiz ışığın sırrı çözüldü

Gökyüzündeki esrarengiz ışığın sırrı çözüldü

Iğdır, Van ve Erzurum'da akşam saatlerinde gökyüzünde görülen ışığın sırrı çözüldü...

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'nin doğusundaki üç şehirde görüldü. Van, Iğdır ve Erzurum'da saat 21.30-22.00 sıralarında gökyüzünde belirdi. O esrarengiz ışığın sırrı çözüldü.

Üç ilde görülen esrarengiz ışık ve ardında bıraktığı duman izi bölgedeki insanları tedirgin etti. Iğdır valisi açıklama yaptı ve bunun meteorolojik bir cisim olduğunu duyurdu. Ancak bu açıklama kimseyi tatmin etmedi. Zira cisim geride bıraktığı dumanla bir çok kişiyi etkilemişti.

FÜZE OLABİLİR

Esrarengiz ışığın sırrı bugün çözüldü. Vatandaşların kaydettiği görüntüleri izleyen Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Doç.Dr. Birol Gürol, ışıklı cismin bir füze denemesi olabileceğini açıkladı.

5.20120608081400.jpg

Gürol, şunları söyledi :

"Öncelikli olarak bu cismin bir füze denemesi ile görülebilecek bir özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Nedeni ise çekilen görüntülerden birinde cisimden muhtemelen çıkan gazın girdap yapıya sahip olduğu, bu ise cismin büyük ihtimalle yükselirken dönerek hareketi sonucu ortaya çıktığı söylenebilir. Bunun ardından kısa bir süre sonra zaten cisimden gelen ışık azalıyor ve yok oluyor. Muhtemelen atılan füze denemesi olabilir. Yakıtının tükenmesi sonucunda görünmez hale geliyor."

FÜZE RUSYA'NIN MI?

1.20120608081105.jpg

Rusya'daki 'Ria Novosti' adlı haber ajansının Rusya'nın stratejik füze programı çerçevesinde füze denemesi yaptığını duyurması da bu ihtimali güçlendirdi. Ajansın verdiği bilgiye göre Rusya'nın güneyindeki Astrakhan'dan 'Topol ICBM' tipi füzenin ateşlendiğini ve Kazakistan'daki hedefine ulaştığı belirtildi.

2.20120608081116.jpg

ESRARENGİZ IŞIK PANİK YARATMIŞTI
 

Dün saat 21.30 ile 22.30 arasında Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Azerbaycan'da da net olarak görülen ışıklı cisim paniğe neden oldu. Gökyüzünde ışıklı cismi gören vatandaşlar fotoğraf makinesi ve kameralarla ışıklı cismi görüntüledi.

3.20120608081129.jpg

MİDE BULANTISINA YOLAÇTI

Bazı kişiler esrarengiz ışığın bıraktığı dumandan etkilenerek, mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdular. 2 kişi ise göz yanması şikayetiyle hastaneye gitti.


4.20120608081139.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum