1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gölgesinden korkuyor
Gölgesinden korkuyor

Gölgesinden korkuyor

FETÖ elebaşı Gülen’le 6 gün aynı evde kalan Dr. Bülent Çanakçı: Odasını hazırladık. Gece lambasını farklı yere koymuştuk. Gölgesinin pencereye yansıdığını söyleyip ışığın yerini değiştirmemi istedi. Öldürülmekten korktuğunu anladım.

A+A-

Erzurum Güncel- Emniyet eski Sağlık Daire Başkan Yardımcısı Bülent Çanakçı, Ankara TEM Şube Müdürlüğü’ne verdiği ifadede FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kişiliğiyle ilgili ilginç bir anekdot paylaştı. Çanakçı, Erzurum’da FETÖ’den tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen’in de yer aldığı eve 1990’lı yıllarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in geldiğini ve 6 gün boyunca onunla birlikte bu evde kaldığını aktardı.

ÖLDÜRÜLME KORKUSU

Çanakçı, Gülen’le olan diyaloğunu şöyle anlattı: “Gülen’e yatak odası hazırladığımızda gece lambasını farklı bir yere koyduğumuz için gölgesi pencereye yansıyordu. Bu ışığı buraya kim koydu diye beni çağırdı. Gölgesinin pencereye yansıdığını söyledi. Ben de pencerenin karşısında duvar olduğunu söyledim. Bu durumun çok tehlikeli olduğunu ve ışığın yerini değiştirmemi istedi. Bu diyalogdan sonra devamlı takip edildiğini ve öldürülmekten korktuğunu anladım.”

MİT TAKİPTEYDİ

Aynı eve Türkiye’deki tüm görevli il sorumlularının gelip gittiğini aktaran Çanakçı, Gülen’in yanında eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı olan Naci Tosun ve örgütün önemli isimlerinden Mehmet Ali Şengül’ün de olduğunu belirtti. Gülen’le birlikte eve gelen bir kişinin MİT elemanı olduğunu, bunu kendisine Naci Tosun’un söylediğini aktaran Çanakçı, “Ayrıca evin dışında bekleyen bir arabanın da MİT’in aracı olduğunu söylediklerini biliyorum” ifadelerini kullandı.

  • Harput bırakmamış
  • Şahabettin Harput

  • Emniyet Genel Müdürlüğü’nde doktor olarak görev yapan Bülent Çanakçı, Sağlık Bakanlığı’na geçmek istediği süre zarfında dönemin müsteşarı eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un kendisine “Benim Emniyet Sağlık Dairedeki tek adamım sensin. Senin geçişine izin vermem” diyerek geçişini 3 ay engellediğini söyledi.
  • Yenişafak
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.