1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Güne Damgasını Vuran Manşetler!
Güne Damgasını Vuran Manşetler!

Güne Damgasını Vuran Manşetler!

Gazete manşetlerine birbirinden farklı konular yansıdı. Ancak en dikkat çekici başlıklar şike tahliyeleri üzerine oldu.

A+A-

Erzurum Güncel-

Cumhuriyet Gazetesi, "Rekor Performans" başlığı ile Erzurum Hastanesi'nde 11 ayda 1.1 milyon kişinin muayene edilmesini manşetine taşırken, Akşam Gazetesi, "AKP'de Kaos ülkeye Zarar" başlığı ile Başbakan Erdoğan'ın ameliyatı ve şike yasasının ardından yansıyan 'AKP'de çatlak' senaryolarına MHP lideri Bahçeli'den gelen tarihi uyarıya manşetinden yer verdi.

Günün dikkat çeken manşetlerinden biri de "Şikeci Dışarı çeteci İçeri" başlığı ile Yenişafak Gazetesinden geldi.

Yenişafak Gazetesinin haberine göre;

Şike soruşturması iddianamesinin kabulü ve kamuoyunda 'şikecileri kurtarma yasası' olarak bilinen 'Sporda Şiddet Yasası'nın ikinci kez çankaya Köşkü'ne gönderilmesi üzerine İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tutukluluk halini yeniden inceledi. Mahkeme, 31 tutuklu sanıktan, şike yapmakla suçlanan 8'ini oy birliği ile tahliye etti.

BJK Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Asbaşkan Serdal Adalı, ümit Karan, İBB'li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, Sivassporlu Korcan çelikay, Abdurrahman Yakut ve Ahmet Ateş, "Yasanın değişiklilik hali" gözönüne alınarak serbest bırakıldı. Aziz Yıldırım ve Olgun Peker ile kurdukları iddia edilen suç örgtütlerinde yer alan 23 sanığın tahliye talebi ise reddedildi.

çETE SUçUNA TAHLİYE YOK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği ancak TBMM tarafından aynen geçirilerek ikince kez köşke gönderilen şike yasasındaki düzenleme çete suçundan tutuklu bulunan sanıklara uygulanmadı. Mahkeme heyeti, haklarında örgüt kurmak ve yönetmek, çıkar amaçlı çete kurmak suçu bulunan davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker, iki numaralı sanığı Aziz Yıldırım ile aralarında Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun ve Mecnun Odyakmaz'ında bulunduğu 23 tutuklu sanığın ise tahliye talebini reddetti. Yeni yasayı 23 sanığa uygulamayan Mahkeme, red gerekçesini ise atılı suçun netiliğinin, fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutunak içerikleri, bazı sanıkların beyanları, yakalama ve el koyma tutanaklarının gözönüne alındığında kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi ve delillerin karartılma ihtimalinin bulunması olarak gösterdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.