1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Güney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin Covid-19 testi pozitif
Güney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin Covid-19 testi pozitif

Güney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin Covid-19 testi pozitif

Hollanda'da Güney Afrika'dan iki uçakla Amsterdam'a gelen ve korona virüs testi pozitif çıkan 61 kişi karantinaya alındı. Yolcuların Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni mutasyon "Omicron" ile enfekte olup olmadığı araştırılıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni korona virüs mutasyonu Omicron, tüm ülkeleri alarma geçirdi. Hollanda Sağlık Bakanlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada, Cuma günü Güney Afrika'dan iki uçakla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gelen yaklaşık 600 yolcunun teste tabi tutulduğunu, 61'inin korona virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Schiphol Havalimanı'na gelen ve test sonucu pozitif sonuçlanan yolcuların otelde karantinaya alınacağı aktarıldı. Açıklamada, "Vakaların, Omicron olarak adlandırılan yeni mutasyon türü olup olmadığını araştırıyoruz" denildi.

Güney Afrika'dan uçuşlar durduruldu

Hollanda hükümeti, gece saatlerinde Güney Afrika'dan tüm uçuşları durdurmuştu. Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, halihazırda Hollanda'ya gelmekte olan yolcuların varışta test ve karantinaya tabi tutulacağını ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.