1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da Ramazan Bayramı Denetimi
Erzurum’da Ramazan Bayramı Denetimi

Erzurum’da Ramazan Bayramı Denetimi

Erzurum’da Ramazan bayramı öncesinde işletmelere yönelik gıda denetimleri artırıldı. Risk esaslı denetim kapsamında bin 639 işletmeye de idari para cezasi uygulandı.

A+A-

Gazete Güncel-  Erzurum’da Ramazan bayramı öncesinde ticari işletmelere gıda denetimleri artırıldı. Erzurum valiliği yaptığı açıklamada, İl tarım ve orman müdürlüğünce 1 Ocak-31 Mart'ta kent genelinde üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirildiğini duyurdu.

 

 

Risk esaslı denetimler kapsamında Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 3 ay boyunca 6 bin 118 adet üretim yerlerine denetim yapıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlilerince satış ve toplu tüketim işletmelerine bin 37, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından 2 bin 920 adet olmak üzere toplam 3 bin 957 adet denetim gerçekleştirildiği belirtildi.

 

 

Erzurum valiliği yaptığı açıklamada, Ramazan ayı içerisinde bin 639 adet denetim gerçekleştirildiğini belirterek “Denetimler neticesinde: 5996 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince 2’si taklit ve tağşiş olmak üzere 24 adet idari yaptırım kararı alınmış ve işletmelere toplam 1 milyon 62 bin 251 TL idari para cezası uygulanmıştır” şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

 

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi “ 2024 yılı Bakanlık/İl Gıda Numune Alma Planı kapsamında ve şikâyet/şüphe üzerine 102 adet numune alınmış olup 6 adet numune sonucu olumsuz çıkmıştır. Ayrıca Savcılık Makamı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan 3 adet gıda kaynaklı hastalık ihbarlarına istinaden 3 işletmeye idari yaptırım uygulanmış olup, bir adet işletme ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

erzurumpost.com 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.