1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ''Erdoğan siyasi rantı için bir oyun kurmaya çalışıyor''
''Erdoğan siyasi rantı için bir oyun kurmaya çalışıyor''

''Erdoğan siyasi rantı için bir oyun kurmaya çalışıyor''

Siyaset bilimci Can Kakışım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesiyle ilgili, ''Burada gerçekçi bir yumuşama ya da demokratikleşme beklentisinin olmaması gerekir. Sadece kendi siyasi rantı için bir oyun kurmaya çabalıyor''

A+A-

Gazete Güncel- Siyaset bilimci Can Kakışım, Erdoğan-Özel görüşmesini ve ardından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Görüşme sonrası gerçekçi bir yumuşama beklemediğini söyleyen Kakışım, “Çünkü Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yumuşaması veya demokratikleşmesi için bir adım atmıyor. Sadece kendi siyasi rantı için bir oyun kurmaya çabalıyor” ifadelerini kullandı.

‘İNANDIRICI BULUNMAMALI’

Cumhuriyet'ten Emirhan Çoban'ın haberine göre, Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel’le görüşmesinin muhalefet tarafından inandırıcı bulunmaması gerektiğine işaret eden Kakışım, “Halkı cepheleştirdi. Şimdi gücü kaybettiği anda oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyor. Bu bağlamda CHP’ye yanaşıyor” dedi.

Erdoğan’ın bu görüşmeyle “MHP’ye olan bağlılığını azaltmak istediğine” de dikkat çeken Kakışım, bu hareketle “CHP’nin içerisindeki çatlaklara oynadığını” belirtti. Kakışım, “Özgür Özel’i öne çıkararak CHP içerisindeki çatlaklara oynuyor. Özellikle Ekrem İmamoğlu isminin saf dışı kalmasını sağlamaya gayret ediyor. Bu bağlamda da Özel’e ‘Biz iki büyük partinin liderleriyiz, siyaset bizim üzerimizden devam etmeli’ mesajı veriyor” dedi.

‘TUZAĞA DÜŞÜLMEMELİ’

Bu görüşmenin Erdoğan’ın ve AK Parti’nin siyasi dilinde herhangi bir yumuşamaya sebep olmayacağını vurgulayan Kakışım, “Bunların hepsi kandırmaca. AK Parti önümüzdeki seçimde yine Özel’e de CHP’ye de sert konuşarak toplumsal cepheleşmeyi artırır. O yüzden bugün AK Parti’nin bu tuzağına düşmemek şarttır” ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.