1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Beyaz Saray'dan olaylı Türkiye haritası
Beyaz Saray'dan olaylı Türkiye haritası

Beyaz Saray'dan olaylı Türkiye haritası

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest', IŞİD'in Türkiye'deki hedeflerini gösteren bir haritaya kamuoyuna açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABDBaşkanlık uaçağı Air Force One'da gazetecilere brifing verdi.

Earnest'in brifingi sırasında kullanılan harita ise IŞİD'e operasyonun şifrelerini gözler önüne serdi.

Cumhuriyetçi Senatör Jim Inhofe'nin de katkılarıyla Amerikan "The Economist"dergisi ve Washington merkezli düşünce kuruluşu "Institute For the Study of War"(Savaş Araştırmaları Enstitüsü) tarafından hazırlanan harita IŞİD'in 2016 yılındaki hedeflerini öngörüyor.

Haritada, cihatçıların, İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinden Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya ulaştığı belirtildi.

25978051.jpg

HAVA SALDIRISI BAŞARISIZ OLURSA...

Earnest'a, ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'nin, "Eğer IŞİD terör örgütüyle mücadelede strateji başarısız olursa, Başkan'a ABD kara kuvvetlerinin kullanılmasını içeren tavsiyede bulunabilirim" şeklindeki sözlerine ne açıklık getirdi.

Dempsey'nin, kara askerlerinin kullanımı konusunda gelecekte Başkan Obama'ya taktiksel tavsiyede bulunabileceği bir durumun ortaya çıkması ihtimaline dayanan varsayımsal bir senaryoya atıf yaptığını kaydeden Earnest, şunları söyledi:

"Başkan'ın askeri danışmanlarının sorumluluğu, geniş yelpazede acil durum planları konusunda planlama ve değerlendirmeler yapmaktır. Genelkurmay Başkanı'nın sorumululuğu da net bir politika belirlemektir ve Başkan da bu politikanın ne olduğu konusunda net oldu. Farklı vesilelerle de tekrarladığı gibi, Başkan (Obama), Irak ve Suriye'de muharip rol üstlenmek üzere Amerikan kara birliklerinin konuşlandırılmasının ulusal güvenliğin çıkarına olduğuna inanmıyor. Bu politika değişmedi."

Hürriyet'in haberine göre Earnest, Obama'nın Irak'ta rehberlik ve yardım, ortak operasyon merkezlerine personel yerleştirilmesi, Bağdat'taki ABD büyükelçiliği ve Erbil'deki konsolosluğun korunması gibi amaçlarla, sınırlı sayıda Amerikan askerini konuşlandırdığına, bunun yanında hava muharip operasyonlarına katılan askerlerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Ancak Başkan'ın çok spesifik ve net olduğu nokta, Irak ve Suriye'de muharip rolde kara askeri konuşlandırmayacağı yönünde" ded

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.