1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Küçük detaylar ile evinizin havasını değiştirin. Kapı ve Pencere Malzemeleri
Küçük detaylar ile evinizin havasını değiştirin. Kapı ve Pencere Malzemeleri

Küçük detaylar ile evinizin havasını değiştirin. Kapı ve Pencere Malzemeleri

Evinizde küçük değişiklikler yaparak büyük etkiler mi görmek istiyorsunuz? Hem estetik hem işlevsel özellikleriyle pencere ve kapılarınızda yapacağınız ufak tefek değişiklikler evinizde büyük bir fark yaratabilir.

A+A-

Kalitesine, rengine, ihtiyaçlarınıza göre değişen kapı ve pencere malzemeleri bu konuda size yardıma hazır! 

Pencere ya da kapınızda yapacağınız küçük bir değişim ile evinizin ambiyansını ve tarzını değiştirebilirsiniz. Örneğin tıpkı avizeler ve halılar gibi doğru seçilmiş kapı rengi ve modelleri dekorasyon açısından oldukça önemlidir. Bu kadar etkili bir objenin doğru seçiminde de evinizin ihtiyaçlarına bakmak, renkleri doğru analiz etmek ve kapı özelliklerini iyi bilmek önemlidir. 

Kapı ve pencere malzemelerinde dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta ile siz de evinizin karakterine uygun ürünleri seçebilirsiniz. Kapınızı ise sadece bir odadan diğer odaya geçmeye yarayan bir araç olarak değil estetik bir obje olarak kullanabilirsiniz. 

Kapı ve pencere malzemeleri seçerken nelere dikkat edilmeli? 

Dış kapı için dayanıklı malzemelerden yapılmış ve güçlendirilmiş bir kapı tercih etmelisiniz. İç ve dış kilitlerin sağlam olması ayrıca önemlidir. Dış mekan için sağlamlaştırılmış kilitler gibi çelik kapı malzemelerini tercih edebilirsiniz. İç mekan için kapı seçerken evdeki küçük çocukların ve tüylü dostlarımızın kendisine zarar vermeyeceği şekilde seçmeniz gerekmektedir. Pencere aksesuarları ise ihtiyaçlarınızı tamamlar. Örneğin çocuk kilidi ve evcil hayvanlar için fileler, pencere malzeme çeşitleri arasında hayatınızı kolaylaştırmaya yardımcı olur.  

Kapı ve pencere malzemeleri seçiminde evinizin iklimini korumak ve daha sessiz bir ortam sağlamak için yalıtıma ayrıca önem vermelisiniz. Pencere yalıtım malzemeleri yazları içerideki soğuk havayı kışları ise sıcak havayı korumanıza yardımcı olur. Eğer evinizdeki kapı ve pencereleri değiştirme imkanınız yoksa üzülmeyin. Pencere yalıtım malzemeleri sonradan hali hazırda var olan eşyalarınıza eklenebilmektedir.

Her evin tasarımı ve bu tasarım doğrultusunda kapı ve pencere malzemelerine olan ihtiyaç farklıdır. Bu biraz da evinizin metrekare özellikleri ile de ilgili olabilir. Örneğin, daha dar alanlarda akordiyon veya sürgülü kapı tercih ederken daha genişler için başka modeller tercih edilebilir. Yani evinizde yeterli alan yoksa ve daha minimal bir tasarım istiyorsanız akordiyon kapı malzemelerine göz atabilirsiniz. 

whatsapp-gorsel-2024-03-26-saat-13-02-32-602fd853.jpg

Dar alanlar için en iyi seçenek: akordiyon ve sürgülü kapı malzemeleri  

Evinizdeki dar odaları tasarlarken alanın verimli kullanılması önemli bir etkendir. İşte akordiyon veya sürgülü kapı kullanmanız için birkaç sebep. 

● Kapı ve pencere malzemeleri arasında yer alan bu tarz modeller, geleneksel menteşeli kapılara göre daha az alana ihtiyaç duyar. Menteşeli kapılar hareket alanı gerektirirken sürgülü ve akordiyon kapılar yanlara doğru kayarak ve katlanarak açılır. Böylece alanı daha verimli kullanılmasını sağlar 

● Sadece normal kapı olarak değil bir odanın bölünmesi için tercih edebilirsiniz. Diyelim ki tek bir geniş oda yerine iki tane küçük odaya ihtiyacınız var. O zaman bu kapılar tam size göre. İhtiyaçlarınızı bir an önce belirleyip size en uygun olan kapıyı seçmenizin tam zamanı. 

● Akordiyon ve sürgülü kapılar tek seferde açılıp tek seferde kapandığı için oldukça kolay kullanım sunar. Ekleyeceğiniz sürgülü kapı malzemeleri ile otomatik açılıp kapanan hale bile getirebilirsiniz. Bu da size ekstradan verimlilik sağlar. 

Kapı ve pencere malzemeleri ile değişim çok kolay! 

Evinizdeki kapı ve pencereler zamanla eskiyip eski işlevlerini tam olarak yerine getirmeyebilir. Bu durumda onları tamamen değiştirmek yerine kapı ve pencere malzemelerin yardım alarak ufak tefek değişiklikler ile tamir etmek daha verimli olacaktır. 

Tam kapanmayan kapılar, eskimiş zor dönen kilitler, sıkışan kapı dilleri, anahtarı kayıp olan kilitler oldukça can sıkıcıdır ve haliyle hayat kalitenizi düşürebilir. Maliyetli veya yüksek zaman gerektiren tadilatlar yerine ufak tefek kapı ve pencere malzemeleri ile onları tamir etmek; bütçeniz için de avantajlıdır.

Siz de kapı ve pencere malzemeleri ile evinizi yenilemeye hazırsanız ve hayallerinizdeki dekorasyonu hayata geçirmeyi hedefliyorsanız, Koçtaş'a mutlaka göz atmalısınız. Ahşap ürünlerinizin işlevlerini tekrar yerine getirmenizi sağlayacak ihtiyaçlarınıza yanıt verecek kapı ve pencere malzemelerini Koçtaş avantajları ile satın alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.