1. HABERLER

  2. EGE

  3. Bugün 23 Nisan, çocuk bayramı!
Bugün 23 Nisan, çocuk bayramı!

Bugün 23 Nisan, çocuk bayramı!

Bugün 23 Nisan, çocuk bayramı. Çocukların kimileri bayram yaptı. Kimileri ise 23 Nisan tatil gününü fırsat bilip ya çalıştı, ya ailesine yardım etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan çocuklar gönüllerince eğlenirken bazı çocuklar ise bu günü at arabası üzerinde kağıt toplayarak geçirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlandı. Dışarıda yapılması planlanan törenler soğuk hava nedeniyle iptal edilerek kapalı mekanlarda yapıldı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Gösteri Merkezi’nde bir program düzenlendi. Protokol mensupları, öğrenciler ve velilerin katıldığı programda, ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Küçük öğrenciler ve aileleri müzikler eşliğinde sergilenen oyunlarla gönüllerince eğlendi. Havanın soğuk olması nedeniyle dışarıda yapılacak törenlerin kapalı bir alana alındığını belirten veliler, bugün çok mutlu olduklarını ve çocuklarının gösterileriyle gururlandıklarını söyledi. Bazı çocuklar ise törenlerde eğlenen yaşıtları kadar şanslı olamadı. 23 Nisan kutlamaları nedeniyle okulların tatil edilmesine sevinemeyen çocuklar çocuk bayramını ekmek parası peşinde koşarak geçirdi. İlköğretim 7.sınıf öğrencisi Özgür A., at arabasıyla sokak sokak dolaşıp çöp konteynerlerinde biriken kağıt ve kartonları topladı.

Yaşıtları bayram kutlarken, onlar çalışıyor
Adana'da çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşarken, bazı çocuklar atık kağıt toplayarak ekmek parası kazanmaya çalıştı, bazıları ise aileleri tarafından dilendirildi.
Yaşıtları bayram kutlarken, onlar çalışıyor 23 nisan,adana,çocuklar

Türkiye genelinde Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde çocukların katılımıyla kutlanırken, bazı çocuklar bayrama gitmek yerine ekmek parası peşine düştü. Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocukları ya da Suriye'deki savaştan kaçan ailelerin çocukları bayrama katılmak yerine, ekmek parası kazanmak için sokağa çıktı.

Yaşıtları bayram kutlamasına giden ekmek derdindeki çocuklardan biri de boyundan büyük atık kağıt arabasıyla çöplerden kağıt topluyor.
Suriye'de yaklaşık 4 yıldır süren iç savaştan canlarını zor kurtarıp Adana'ya gelen bir ailenin çocukları da bugün çocuk bayramı olmasına rağmen aileleri tarafından dilendirildi. Savaştan kaçan çocukların çocuk bayramında bu görüntüsü yürekleri burktu. 


Yaşıtları bayram yaptı, Efe bayrak sattı
Adana’da öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşte bayramlarını doyasıya yaşarken, 7 yaşındaki Efe ise saatlerce 5 liraya bayrak satmaya çalıştı.

Yaşıtları bayram yaptı, Efe bayrak sattı efe bayrak sattı,yaşıtlar bayram kutladı







23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Parkı’ndan bando eşliğinde İstasyon Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Bayram coşkusu gözlerinden okunan öğrenciler, bayrak sallayarak bayramlarını doyasıya yaşadı.

“BAYRAK 5 LİRA”

Yürüyüş sırasında elinde bayraklarla beliren 7 yaşındaki Efe Uzan, “Bayrak 5 lira” diyerek protokol üyelerinin karşısına çıktı. Protokol üyelerine bayrak satamayan minik Efe, daha sonra karşısına çıkan kendi yaşındaki öğrencileri görünce önce bir duraksadı. Bir burukluk yaşadığı mimiklerinden belli olan Efe, yaşıtları geçtikten sonra ise tekrar “Bayrak 5 lira” diyerek bayraklarını satmaya çalıştı. Ancak ne protokol üyelerine satabildi bayraklarını, ne de öğrencilere.
İlkokula gittiğini belirten Efe, “Türk bayrağı satıyoruz. Davul ve bandaj satıyorum. Bayraklar 5 lira. Okula gidiyorum ama bugün bayrak satmaya geldim. Başka zamanlar davul satıyorum. 4 kardeşiz. Kardeşlerime ekmek götürüyorum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.