1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Aziziye Belediyesinden zifte yapışan köpeklerle ilgili açıklama
Aziziye Belediyesinden zifte yapışan köpeklerle ilgili açıklama

Aziziye Belediyesinden zifte yapışan köpeklerle ilgili açıklama

Erzurum’da kırsal alana dökülmüş zifte bulanan 10 yavru köpek ile ilgili Aziziye Belediyesinden açıklama geldi. Açıklamada belediyenin asfalt üretim tesisinin bulunmadığı ve söz konusu malzemenin kullanılmasını gerektiren herhangi bir çalışmanın yapılmadı

A+A-

Gazete Güncel- Geçtiğimiz gün Aziziye ilçesinde kırsal alana dökülmüş zifte bulanan 10 yavru köpek ölümden kurtarıldı. Vatandaşların ihbarıyla Mutlu Patiler Derneği üyeleri tarafından koruma altına alınan köpekler ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı. Konuya ilişkin açıklama Aziziye Belediyesi’nden geldi. Belediyenin asfalt üretim tesisinin bulunmadığı ve söz konusu malzemenin kullanılmasını gerektiren herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten açıklamada olayın belediye ile ilgisinin olmadığı ifade edildi. Ayrıca hayvan dostu belediye vurgusuna dikkat çekilerek, hayvan severlerle her türlü işbirliğine hazır olunduğunun altı çizildi. 

İşte belediyeden yapılan o açıklama;

“İlçemize bağlı Ilıca Mahalle Mezarlığının güneyindeki kontrolsüz alana kimler tarafından döküldüğü henüz bilinmeyen zift atıkları içerisinde mahsur kalan yavru köpeklerle ilgili olarak bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle belediyemizin asfalt üretim tesisi bulunmadığı gibi, söz konusu malzemenin kullanılmasını gerektiren herhangi bir çalışmamız da olmamıştır. Dolayısıyla bu hadisenin belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamakla birlikte, yavru köpeklerin kurtarılması yönündeki çalışmalara konudan haberdar olur olmaz belediye ekiplerimiz müdahil olmuştur.  İlaveten bu konu kurumumuzca yakından takip edilmekte ve gerekli araştırma-soruşturma işlemleri devam etmektedir.

İçinde yaşadığımız dünyada insanlar kadar, hayvanların da hak sahibi olduğunu bilen ve onların her şartta, her koşulda korunması gerektiğine inanan bir yönetim olarak sevimli dostlarımızla dost bir kurum olduğumuzun bilinmesini istiyor, bu hususta bütün hayvan severlerle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını da özellikle çiziyoruz.”

 

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.