1. HABERLER

  2. EGE

  3. Darbeye direneni indirin
Darbeye direneni indirin

Darbeye direneni indirin

İddianamede, 15 Temmuz şüphelisi 29 polis, cuntacılarla işbirliği yapıp diğer polislere ve halka “Askerlere direnmeyin” diye telkinde bulunmakla suçlanıyor

A+A-

Erzurum Güncel- 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili 'daki ilk dava açıldı. 29  hakkında açılan davanın iddianamesinde, şüpheli polislerin darbeci askerlerle işbirliği yaptıkları, ayrıca halkın direncini kırmaya çalıştıkları belirtildi.

'ASKERLERE DİRENMEYİN'
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya çalışkan tarafından hazırlanan iddianamede, çeşitli rütbelerde ve birimlerde görevli 29 şüpheli polis yer aldı. İddianamede şüpheli polislerin ya göreve gelmedikleri ya da darbeye direnen arkadaşlarını ve vatandaşları vazgeçirmeye çalıştıkları vurgulandı. İddianamede, şüpheli Eyüp Şahin'in telefonunda ele geçirilen ve FETö yöneticileri tarafından gönderildiği anlaşılan şu mesaja yer verildi: "Herkes arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olunmasını temin etsin. Direnmesinler, direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. özellikle özel Harekât ve çevik'tekiler askere teslimiyet gösterin. Emniyet'ten gelen emirleri de yerine getirmeyin. 'da kim varsa silahını alıp direnen herkesi indirsin."

'BECEREMEDİK kAMUFLE OLUN'
Darbe başarısız olunca darbeye destek veren polislere gönderilen mesaj ise bir başka şüpheli Ersan Gönül'ün telefonundan ele geçirildi. 16 Temmuz 2016 günü 05.20'de "bölge imamları" kaydıyla gönderilen mesajda şu ifadeler yer alıyor: "çok acil duyuru… Durum kötü. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydanlara inip kendisini kamufle etsin, resim çekilip sosyal medyada paylaşılsın, seçilmiş irade falan desinler, ama asla hoca efendinin adı geçmesin. Asla hükümete ve Tayyip'e karşı olumsuz bir paylaşım yapmayın." Büyük kısmı FETö'nün iletişim programı Bylock kullanıcısı olan şüpheliler, terör suçlarına bakan İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.