1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Çete lideri Ayhan Bora Kaplan, ilk duruşmada mahkeme başkanı ile kapıştı!
Çete lideri Ayhan Bora Kaplan, ilk duruşmada mahkeme başkanı ile kapıştı!

Çete lideri Ayhan Bora Kaplan, ilk duruşmada mahkeme başkanı ile kapıştı!

İlk duruşmaya, Kaplan ile mahkeme başkanı arasındaki tartışma damga vurdu. Başka bir sanık savunma yaparken Kaplan araya girdi "Kimsenin mekanına çökmedim" dedi. Bu çıkışa mahkeme başkanın tepkisi ise "Müdahale etme, atarım dışarı" sözleri oldu

A+A-

Gazete Güncel- Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik soruşturmada haklarında dava açılan 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

TATAR CİNAYETİ İÇİN 'O GÜN EV TAŞIYORDUM' SAVUNMASI
Ayhan Bora Kaplan’ın sahibi olduğu Albüm Bar’ın bulunduğu sokakta otoparkçılık yaptığını iddia eden tutuklu sanık Adnan Kaplan, dişleri sökülen Erkan Doğan’ın kaçırılarak darp edilmesine ilişkin yaptığı savunmada “Ben Erkan Doğan adlı şahsı hiç görmedim, tanımam. Bu olayı gözaltına alındığımda öğrendim” dedi.

Erkan Doğan’ın kendisini neden teşhis ettiğini bilmediğini savunan Adnan Kaplan, Ekim 2016'daki Tatar Aşireti mensubu Mahfuz Tatar cinayetine ilişkin ise “Olay günü yoktum. O tarihte ev taşıyordum” dedi.

 

whatsapp-image-2024-01-17-at-17-52-45.webp
Barış Kurt.

‘POLİSLERDEN HESAP ALINMAZDI’
Ayhan Bora Kaplan’ın sahibi olduğu barlardaki valelerin sorumlusu olduğu belirtilen Ali Dönmez de iddiaları reddetti. Bir dönem valelik yaptığını söyleyen Dönmez, Albüm, Tren, Öküz barlarının kimin olduğu sorusuna ise “Kime ait olduğunu bilmiyorum. Sadece biz valelik işimizi yaparız” dedi. Dönmez, bir telefon görüşmesinde “abi” diye bahsettiği bir kişinin kim olduğunu bilmediğini belirterek, “Abi denilen kişiyi tanımıyorum. O dönem polisler de geliyordu. Onlardan hesap alınmazdı. Onlar da olabilir” iddiasında bulundu.
ayhan-bora-kaplan.webp

AKP'Lİ İSİM: AYLIK GELİRİM 400 BİN TL!
Ayhan Bora Kaplan'ı, Süleyman Soylu'nun kuzeni ile tanıştırdığı bilinen eski AKP Çankaya Meclis üyesi Barış Kurt ise savunmasında mühendis olduğunu ve aylık 400 bin TL gelirinin olduğunu savundu. K., “Hayatımda ilk kez cezaevine girdim. İş insanıyım. Üç tane üniversite bitirdim. Doktora yaptım. Şok halindeyim. Rüyada gibiyim. Bu arkadaşlardan sadece Bora Kaplan’ı tanırım. Albüm adlı bara kız arkadaşımla gittiğimde tanıştım. Arkadaşımdır” dedi.

'SİYASİ GELECEĞİ VARDI TANIMIYORUM DEDİM'
Mahkeme başkanının, Erkan Doğan’ın kaçırılarak darp edilmesi olayına ilişkin verdiği ilk ifadede “Bora Kaplan’ı tanımam” ifadesini anımsatması K., “2014-2018 yılları arasında Çankaya Belediyesi’nde (AKP) Meclis Üyesiydim. Siyasi geleceğim vardı. O yüzden tanımadığımı söyledim” dedi. Mahkeme Başkanının, “Siyasi kişilikle ne ilgisi var Bora Kaplan’ın” sorusu üzerine K., yanıt veremedi.

1665491421-f9450d6148.jpg
Fethi Koyuncu.

'ERKAN DOĞAN'A ACIDIM İŞ VERDİM'
Erkan Doğan’ın sabıkalı olduğunu, dolandırıcı olduğunu savunan Kurt, kendisinden yardım isteyen Erkan Doğan’a acıdığı için 2014-2015 yılları arasında belediyeden büfe kiraladığını anlattı. Daha sonra Doğan’ın uyuşturucu olayına karıştığı için kendisinden uzak durduğunu, telefonlarına çıkmadığını savunan Barış Kurt, Erkan Doğan’ın darp edilmesine ilişkin Emniyet’in hazırladığı fezlekede “kendisinin Doğan’a mesaj attığının, aradığının” yazılmasına tepki gösterdi. K., “Bu doğru değil. Mesajları alan benim. Ben mesaj atmadım. BTK verileri beni doğruladı. Emniyet’in hazırladığı gerçek dışı şemayla ilgili tarih bir gün bunun hesabını soracak” dedi.

yatirimci-cemil-kumascioglu-sirrini-anlatti-cemil-kumascioglu-basari-ekip-isidir-7e0f6.jpg
Cemil Kumaşçıoğlu.

KAPLAN: KİMSENİN MALINA ÇÖKMEDİM!
Ayhan Bora Kaplan'ın mekanlarının işletmecisi olarak görünen Cemil Kumaşçıoğlu ise savunması sırasında Mahkeme Başkanı, Kaplan’a kendisine ait barlarla ilgili soru sordu. 2014 yılında Cemil ve arkadaşlarının kendisini arayarak “Boş yer var, iş yapar, canlı müzik yapalım” teklifi üzerine Tren Bar’ı açtıklarını savunan Kaplan, “İlk mekânım Makyaj’dı. Ben sıfırdan hepsini kendim yaptım. Bana diyorlar ki milletin dükkanına çökmüşsün. Bir tane dükkân göstersinler. Kimin mekanına çökmüşüm?” diye sordu.

Mahkeme Başkanı, Ayhan Bora Kaplan’ın savunmasına sıra gelince “Sayın avukatlarımız, Bora Kaplan’ı sona alsak, en son dinlesek olur mu? Uzun sürebilir” dedi. Kaplan’ın ise yazılı savunma hazırladığını bunu okuyacağını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Onu biz de okuruz. Seni yarın alalım” dedi.

Bu arada Kaplan ile mahkeme başkanı arasında da kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Duruşmayı takip eden gazeteci Alican Uludağ o anlara ilişkin X (Twitter) hesabından "Yarın savunmasının alınmasına karar verilen Bora Kaplan, 'Kimsenin mekanına çökmedim' dedi. Mahkeme başkanı, başka bir sanık dinlenirken araya giren Bora Kaplan'ı 'Müdahale etme, atarım dışarı' diyerek uyardı" mesajı paylaştı.
KAPLAN VE 5 ADAMINA İSTENEN CEZALAR:
Bu arada, bugünki duruşmaya Kaplan'ın yanı sıra, örgütün diğer yöneticileri olmakla suçlanan Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik gibi isimler de katıldı. İddianamede, Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

HalkTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.