1. HABERLER

  2. EGE

  3. Erdal Eren her yerde anıldı
Erdal Eren her yerde anıldı

Erdal Eren her yerde anıldı

12 Eylül darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen genç komünist Erdal Eren, Ankara'da mezarı başında ve pek çok merkezde anıldı. Mezarı başındaki anmada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Erdal'ın mücadeleye olan bağlılığı ve sınıfın

A+A-

Erzurum Güncel- 12 Eylül darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen genç komünist Erdal Eren, Ankara'da mezarı başında anıldı. Emek Gençliği ve Emek Partisi'nin (EMEP) çağrısıyla gerçekleşen anmada, 17 yaşındaki Erdal Eren'in işçi sınıfı ve partisine bağlılığıyla cuntacılara kafa tuttuğu ifade edildi.

Erdal Eren'i anmak için ailesi, yoldaşları, sevdikleri ve gençler Karşıya Mezarlığı 2 No'lu kapıda buluştu. Mezarlığa yapılan yürüyüşte “Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında” sloganları atıldı.

Eren'in mezarı başında konuşma yapan Emek Gençliği üyesi Dilan Ortakçı, “Erdal'ı anmak, anlamak her gün işçilerin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, madencilerin göçük altında kaldığı, gençliğin her gün daha da geleceksizleştirildiği, Ali İsmail'lerin Ethem'lerin devlet güçlerince öldürüldüğü, Kobanê'de sermaye güçlerin desteğiyle büyümüş barbarların insanlara zulmettiği, kadınların köle pazarlarında satıldığı bu düzende direnişi büyütmek demektir. Erdal Eren geleceğini işçi sınıfın geleceğinde görmüş, yaşamını sınıfın mücadelesine adamıştı. İdamından sonra da, kendi gibi bu mücadeleye gönül vermiş gençlerin simgesi olacak. Halk bu hukuksuzluğu ve vicdansızlığı asla unutmayacaktır” dedi.

'BOYUN EĞMEYİŞİN SİMGESİYDİ'

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Erdal Eren'in12 Eylül cuntası şefleri önünde boyun eğmeyişin simgesi olduğunu söyledi. Dünyanın 12 Eylül rejimini “17 yaşında bir genci asan zorba bir iktidar” olarak tanıdığını belirten Tüzel, Erdal'ın mücadeleye olan bağlılığı ve sınıfın gücüyle cuntaya kafa tuttuğunu dile getirdi. Bugün de işçilerin, kadınların, gençlerin savaş bütçesine karşı sokaklara çıktığını belirten Tüzel, “12 Eylül'ün çocukları bugün iktidarda. Bugün de işçileri, gençleri, kadınları tehdit eden güçler aynı. Gençler sermayenin çarkları arasında öğütülüyor. Ancak bunu gören Türk ve Kürt gençliği Erdal'ın partisi Emek Partisi'nin çağrısı altında buluşuyorlar” dedi.

Devrimci 78'liler Federasyonu adına konuşan Hüseyin Esentürk de egemenlerin saldırılarıyla ülkenin adeta bir açık hava cezaevi haline geldiğini söyledi. Böyle bir dönemde Erdal'ı anmak ve anlamanın önemli olduğunu belirten Esentürk, Erdal'ın devrimci inancın ve faşizme karşı mücadelenin temsilcisi olduğunu dile getirdi. Erdal'ın mezarı başındaki anmanın ardından Sinan Suner ve Ercan Koca da mezarları başında anıldılar. (Ankara/EVRENSEL)

YOLDAŞI EMİN GöKTURNA ERDAL EREN'İ ANLATTI

DöNEMİN ALMAN MİLLETVEKİLİ: ERDAL EREN BİZİM İçİN DE BİR SEMBOLDü

ERDAL EREN ANKARA üNİVERSİTESİ DİL TARİH COĞRAFYA FAKüLTESİNDE ANILDI


İSTANBUL: ‘ERDAL’IN KATİLLERİ KOBANê’DE GENçLERE SALDIRIYOR’

İstanbul’da Emek Gençliği’nin yaptığı çağrıyla gençler Kadıköy’deki boğa heykeli önünde bir araya geldi.  Sloganlarla rıhtıma yürüdükten sonra burada yapılan açıklamayı Dilan Mine Uğurlu okudu. Uğurlu, “Rezidansların tepesinden düşüp öldüğümüzde, maden ocaklarında can verdiğimizde fıtrat diyorlar. Biz bu fıtratı kabul etmiyoruz. Bir araya gelmediğimiz, safımızı işçi sınıfından yana belirlemediğimiz her gün rezidansların tepesinde madenlerin dibinde işçiler ölmeye devam edecek. Bizim fıtratımızda mücadele var, sermayenin ve temsilcilerinin fıtratında ise yaptıklarının hesabını vermek var” dedi.

Sermayenin, Ortadoğu’da laisizm adına demokrasi adına halkın kendi kaderini eline alması adına bir şey görmek istemediğini belirten Uğurlu, “Bu yüzden Kobanê’de direnen gençlere saldıranlar, onları öldürenlerle Erdal’ın katilleri aynıdır” diye konuştu.

Uğurlu tüm gençleri Erdal Eren’in mücadelesini sahiplenmeye ve düzene karşı örgütlenmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)


ERDAL'IN YOLDAŞLARI İZMİR'DE DE SOKAKTAYDI

34 yıl önce, askeri diktatörlük tarafından yaşı büyütülerek asılan 17 yaşındaki genç devrimci Erdal Eren İzmir’de de yapılan yürüyüşle anıldı. Gençler, Erdal’ın mücadelelerinde yaşadığını haykırdı.

İzmir Emek Gençliği çağrısıyla Basmane Meydanı’nda bir araya gelen gençler ‘Denizlerden Erdal’a Gençlik Emeğin Saflarında’ pankartının arkasında sloganlarla Konak Eski Sümerbank önüne yürüdü. Yürüyüşte Haziran Direnişinde yaşamını yitiren gençler de unutulmadı.

‘SES çIKARMAYAN GENçLİK İSTİYORLAR’

Gençler adına basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği Yöneticisi Yunus Alpergün, kapitalist düzenin sömürü ve kölelik koşullarında karın tokluğuna çalışacak bir gençlik yetiştirmeye çalıştığını kaydederek “Eğitim şûrasında çıkan kararlara bakmak yeterlidir karşımızda nasıl bir saldırının olduğunu görmek için. Sermayenin temsilcisi AKP hükümeti kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek istediklerini söylemişti. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler bu isteğin hayata geçirilme projesidir” dedi.

‘ARTIK HER BİR GENç MAKUL ŞüPHELİDİR’

çıkarılan güvenlik yasalarının hükümetin sokaktan korktuğunun göstergesi olduğunu dile getiren Alpergün şunları söyledi “Demokrasi diye ortalarda nutuklar atan Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet sözcüleri, barış ve demokrasi talep edenleri, sokağa çıkmaları kan dökülür diye tehdit etmektedir. Artık sokaktaki her bir genç makul şüpheli her bir esnaf polis ve ya hâkimdir. çünkü onlar için geleceğine dair ümit taşıyan her bir genç, sömürünün olmadığı bir dünya için mücadele veren her bir genç büyük bir tehlikedir”.

‘ERDAL EREN, MüCADELEYE çAĞIRIYOR’

Erdal’ın katillerinin ABD'de, Meksika’da, Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında gençlere saldırmaya ve öldürmeye devam ettiğini vurgulayan Alpergün  “öldürülen gençlerin dilleri, renkleri, ülkeleri farklı olsa da bir yerde aynı oluyorlar; aynı katil tarafından öldürüldüler. Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık. Türkiye gençliği, sermaye politikalarına yedeklenmeyecektir. Erdal Eren’in mirası tüm gençliği mücadele etmeye ve bu düzenin karşısına dikilmeye örgütlenmeye çağırıyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


ESKİŞEHİR: ERDAL'I ASANLAR ALİ İSMAİL'İ KATLEDENLER

34 yıl önce, yaşı büyütülerek asılan 17 yaşındaki Devrimci Erdal Eren Eskişehir’de de anıldı.

Eskişehir Emek Gençliği Erdal Eren’i önce Emek Partisi Eskişehir İl Binasında düzenlenen “Oğlunuz Erdal” adlı belgesel gösterimi ile andı. Belgesel gösteriminin ardından yürüyüş gerçekleştirildi.

Doktorlar Caddesi olarak da bilinen İsmet İnönü Caddesi üzerindeki Yapıkredi Bankası önünde bir araya gelen Eskişehir Emek Gençliği buradan Adalar MİGROS’a yürüdü. 34 yıl önce Erdal Eren’i asanların bugün Ali İsmail Korkmaz’ı katledenler olduğunu söyleyen gençler, sık sık “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” sloganı attı. 

“Denizlerden Erdal’a Gençlik Emeğin Saflarında", "Gençleri Asanlar Hesap Verecek” pankartı açan gençler yürüyüş boyunca “Denizlerden Erdal’a Gençlik Emeğin Saflarında”, “Gençlik Gelecek Gelecek Sosyalizm” ve “Gün Gelecek Devran Dönecek Darbeciler Halka Hesap Verecek” sloganları attı.

Adalar MİGROS önünde gençler adına basın metnini okuyan Ekin Güney öztürk, Erdal’ı anmanın, onun mücadelesini sahiplenmenin ve yürütmenin büyük bir anlamı olduğu söyledi. Burjuvazinin kendi varlığını ve geleceğini garanti altına almak için hep gençliği hedef alındığını vurgulayan öztürk, 12 Eylül darbesinin esas olarak işçi sınıfının örgütlerine yapıldığını belirtti. “Burjuvazinin toplumu yeniden şekillendirme çabasına giriştiği o günlerde Erdal, kurtuluşunu işçi sınıfının kurtuluşuna bağlamış genç bir militan olarak idam sehpasına yollandı. Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık. ‘Bir gün mutlaka sizin yerinizde halkımız olacak, sizi ve koruduğunuz düzeni yargılayacak ve doğru kararı verecektir’ diyen Erdal Eren. Türkiye gençliği, sermaye politikalarına yedeklenmeyecektir” diyen öztürk,  Erdal Eren’in mirasının tüm gençliği mücadele etmeye ve bu düzenin karşısına dikilmeye, örgütlenmeye çağırdığını kaydetti. (Eskişehir/EVRENSEL)


DERSİM

Dersimliler Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle Erdal Eren’i andı.

Anmada konuşan  Emek Gençliği Bölge Yöneticisi Agit Aral, 12 Eylül darbesiyle gençliğin de hedef alındığını ve bunun için sembol olarak 17 yaşındaki Erdal Eren’in katledildiğini dile getirdi. Darbecilerin, kurtuluşunu işçi sınıfının kurtuluşuna bağlamış genç bir militan olarak Denizlerin mücadele bayrağını devralan  Erdal Eren’in ideolojisinden korktuğunu dile getiren Aral,  . “çünkü işçi sınıfı ve mücadelesi onların mezar kazıcısıydı. Hele ki geleceğini işçi sınıfına bağlamış olan gençlerden, onların mücadele azminden, cesaretlerinden daha çok korktular. Hala korkmaya devam ediyorlar” dedi.

Türkiye, Kürdistan ve dünyanın her yerinde gençlerin hedef alınmaya devam edildiğini söyleyen Aral, “Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

PERTEK

Erdal Eren Dersim'in Pertek ilçesinde yürüyüş ve ardından yapılan basın açıklamasıyla anıldı.

Açıklamada Erdal Eren'in Türkiye gençliğinin mücadelesinde yaşadığı belirtilirken "Dün Erdal'ı asanlar onun mücadelesinden korkanlardır ve bugün aynı zihniyet Ceylan'ı, Uğur'u ve Berkin'i katleden zihniyettir. Onlar için, geleceğine dair ümit taşıyan, sömürünün olmadığı bir dünya için mücadele veren her genç büyük bir tehlikedir. Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık. Türkiye gençliği, sermaye politikalarına yedeklenmeyecektir. Erdal Eren' in mirası tüm gençliği  mücadele etmeye çağırıyor" denildi.

Basın açıklamasının ardından anma, oturma eylemiyle sona erdi. (Dersim/EVRENSEL)


ELAZIĞ

Elazığ'da da Emek Gençliği, Hozat Garajı'nda basın açıklaması düzenledi. Onlarca kişinin katıldığı açıklamayı Emek Gençliği adına Kübra Doğrusözlü okudu.

12 Eylül koşullarının bugün de devam ettiğini söyleyen Doğrusözlü, "Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet sözcüleri, barış ve demokrasi talep edenleri, sokağa çıkanları ‘kan dökülür’ diye tehdit etmektedir. Artık sokaktaki her genç makul şüphelidir.

"Onlar için geleceğine dair ümit taşıyan her genç, sömürünün olmadığı bir dünya için mücadele veren her genç büyük bir tehlikedir" dedi.

"Erdal’ın katilleri dünyanın dört bir yanında gençlere saldırmaya, onları öldürmeye devam ediyorlar. Türkiye’de Berkin, Kürdistan’da Ceylan, Uğur, Amerika’da Michael Brown, Ayotzinapalı 43 öğrenci… öldürülen gençlerin dilleri, renkleri, ülkeleri farklı olsa da bir yerde aynı oluyorlar; aynı katil tarafından öldürülüyorlar" diyen Doğrusözlü "Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık" dedi.

Açıklama boyunca sık sık "Denizlerden Erdal'a Gençlik Emeğin Saflarında", 12 Eylül AKP'yle sürüyor"  sloganları atıldı.(Elazığ/EVRENSEL)


ANTEP: 'BİZİM FITRATIMIZDA MüCADELE VAR'

12 Eylül darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, Antep’te gençler tarafından anıldı. “Bizim fıtratımızda mücadele var” diyen Emek Gençliği üyesi Hazal Oğulkanmış, gençliği özgürlük, demokrasi, eşitlik, gelecek için sosyalizm yolunda mücadeleye çağırdı.

Alevi Kültür Derneği Konferans salonunda gerçekleştirilen anmanın açılış konuşmasını yapan Emek Gençliği üyesi Hazal Oğulkanmış, Erdal Eren’in faşizme ve gericiliğe karşı verilen mücadelede aralarında olduğunu söyledi. 12 Eylül uygulamalarının günümüzde de devam ettiğine dikkat çeken Oğulkanmış, “Gün gelmiş Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Mert Değirmenci, Ethem Sarısülük olmuş ve yine Kobanê’de gericiliğe, işgalci güçlere karşı çarpışırken yitirdiğimiz Sellahattin Adin mücadelemizde yaşamaktadır” diye konuştu. Gençlerin kamu güvenliği adı altında öldürüldüğünü dile getiren Oğulkanmış, “Kamu güvenliği diyerek halkın üzerine kurşun sıkmak 12 Eylül uygulamasıdır” dedi.

Bugün Erdal Eren olmanın AKP hükümetinin gerici, ırkçı, mezhepçi politikalarına karşı özgürlükler için mücadele eden halklarla dayanışmak olduğunu ifade eden Oğulkanmış, “Kobanê’de IŞİD barbarlığına karşı direnen, demokratik bir yaşam için, bu uğurda yaşamlarını ortaya koyanlarla dayanışmak, bugünün Erdallarının, bugünün genç komünistlerinin en önemli görevlerindendir” dedi.

“Bizim fıtratımızda mücadele var” diyen Oğulkanmış, gençliği özgürlük, demokrasi, eşitlik, gelecek için sosyalizm yolunda mücadeleye çağırdı. Yapılan açılış konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anmada sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm” sloganları atılırken, gençler, kısa skeçlerle sistem tarafından katledilen gençleri andı. Anma birlikte mücadelenin önemine vurgu yapılan forumun ardından müzik dinletisiyle son buldu.(Gaziantep/EVRENSEL)


DİYARBAKIR-DİCLE üNİVERSİTESİ

Dicle üniversitesi'nde okuyan öğrenciler Emek Gençliği öncülüğünde, Erdal Eren'i anmak için bir araya geldi. Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde bir araya gelen öğrenciler, "Gençlik gelecek gelecek sosyalizm" ve "Erdal Eren Kobanê direnişinde yaşıyor" yazılı dövizler taşıdı. öğrenciler adına basın açıklamasını Emek Gençliği üyesi çağdaş Balçık okudu. Balçık, Eren'in idam edilmesinin üzerinden 34 yıl geçtiğini anımsatarak, Eren'in sosyalizm mücadelesindeki gençlerden biri olduğu için darbeciler tarafından hedef seçildiğini söyledi. AKP hükümeti döneminde de 12 Eylül'ün tüm kurumlarıyla ayakta olduğuna işaret eden Balçık, AKP'nin çıkardığı yasalarla birlikte gerici odaklarlar da iş birliği yaparak halkların yükselen mücadelesine karşı durmaya çalıştığını ifade etti. DAİŞ çetelerine destek veren AKP'nin Kobanê direnişine tahammülsüzlüğünü gizlemediğini dile getiren Balçık, "Dicle üniversitesi de Hizbu-kontra çeteleri ve polis eliyle gerici merkezlerden biri haline getirilmek isteniyor. Bir süredir Hizbu-kontra odalarının üniversitemize yönelik provokatif saldırıları artırmıştır. Bunlara polis tarafından göz yumuluyor" dedi. 

Balçık, Eren'in bugün Kobanê direnişinde yaşadığını belirterek, "34 yıl önce cunta karşısında dimdik duran Erdal Eren bize mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyor" diyerek açıklamasını sonlandırdı. (DİYARBAKIR) 


ERZURUM'DA ERDAL EREN ANMASI

Erdal Eren, DBP Erzurum İl örgütü öncülüğünde, Yakutiye ilçesi Mahallebaşı Kent Meydanı'nda anıldı. HDP il yöneticilerinin, İHD ve Eftelya Kültür ve Sanat Derneği temsilci ve üyeleri ile üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, DBP il binasından, kent meydana kadar yürüyüş düzenledi. "Erdal Eren'i mücadelemizde yaşatacağız sozame doza me ye" pankartı açılan yürüyüşte, "Erdal'den Şerzan'a sürüyor bu kavga", "Cuntacı devlet hesap verecek" ve "Erdal Eren ölümsüzdür", "Faşizme ölüm halka hürriyet" dövizleri taşındı."Katil devlet hesap verecek", "Devrimci şehitler ölümsüzdür", "Şehit namirin" sloganları atılan yürüyüşte polisler tarafından yoğun önlem alındığı görüldü.

"çerşa şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan DBP il yöneticisi Abdurrahim İncekan, Erdal Eren'in yaşını büyüterek idam eden zihniyet ile Hrant Dink'i katleden zihniyetin aynı olduğunu söyledi. Yapılan açıklamadan sonra kitle, DBP il binasına geçti. Saygı duruşundan sonra Erdal Eren'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi sunularak, ailesine yazdığı son mektup okundu. (Erzurum/DİHA)


MERSİN

Mersin’de özgür çocuk Parkı’nda yapılan eylemde açıklamayı okuyan Emek Gençliği üyesi Aylin Kozan, “Yarınların bizim olmasını istiyorsak elimizde bugünümüz var! Bizim fıtratımızda mücadele var” dedi. (Mersin/EVRENSEL)


AYDIN

Aydın’da Emek Partisi’nin çağrısıyla yapılan, İHD, KESK, HDK ve HDP’nin de destek verdiği eylemde konuşan Eren Egemen Karadaş, “AKP Hükümeti darbeyle gelen YöK, MGK gibi kurumlarla çalışmaya devam ediyor” dedi. (Aydın/EVRENSEL)


DENİZLİ

12 Eylül darbecilerinin 17 yaşında darağacına gönderdiği genç komünist Erdal Eren Denizli’de yapılan eylemle anıldı. Eylemde Erdal’ın mücadelesini devam ettirmenin yolunun işçi sınıfı mücadelesine bağlanmaktan geçtiği vurgulandı.

Denizli Emek Gençliği’nin çağırıcılığını yaptığı eylemde gençler adına basın açıklamasını okuyan Ozan çördük, burjuvazinin kendi çıkarlarını garanti altına almak için gençliği hedef aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönemdir diline fıtrat kelimesini doladığını söyleyen çördük, “Onlara göre tacize, tecavüze uğramak kadınların; yerin yedi kat dibinde patron daha çok kömür istedi diye, 77 katlı rezidansın tepesinden düşerek, kafasını pres makinesine sıkıştırarak ölmek işçilerin fıtratında var! Kısacası onlara göre işçilerin, gençlerin, emekçilerin ‘fıtrat’ı karanlıktır, yoksulluktur, susmak, razı gelmektir.” dedi.  Gençliği geleceğimiz, özgürlüğümüz, demokrasi ve eşitlik için mücadeleye çağıran çördük, “Bizim fıtratımızda mücadele var. Haydi 34 yıl öncesinden bize miras kalan o son bakışlara bakalım; bize mücadeleyi fısıldıyor.” dedi. (Denizli/EVRENSEL)


ERDAL EREN KOCAELİ'DE ANILDI

Kocaeli Emek Gençliği, Eğitim-Sen Şube Binasında bir araya gelerek, 1980 darbesi sonrası yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren’in andı.

Bundan 34 yıl önce 17 yaşında olmasına rağmen, dönemin darbecileri tarafından gençlik hareketine gözdağı vermek adına yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren, Emek Gençliği üyeleri tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Etkinlikte sinevizyon, skeç ve müzik dinletisi yapılırken, Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi Tarık Erkan’ın katılımıyla birde söyleşi gerçekleştirildi.

'ERDAL DİK DURUŞUYLA İDEOLOJİSİNDEN öDüN VERMEDİ'

Söyleşide konuşan EMEP MYK üyesi Tarık Erkan, Erdal Eren’in darbeciler tarafından dönemin gençlik hareketinin önünü kesmek amaçlı olduğuna vurgu yaparak, darbecilerin amaçlarına ulaşamadıklarına değindi. Erdal Eren’İn aynı zamanda o dönem mücadele arkadaşı olan Erkan, Erdal Eren’in asker vurduğu söylenerek idam edilmesi gerekçesinin gerçek dışı olduğu söyleyerek, “Erdal gibi birisi, askeri vurmuş olsaydı vurduğunu açıkça söylerdi. Ama bu askerin ölümü Erdal’ın üstüne atılmıştır. Erdal bütün bunlara direnmiş ve Mamak Cezaevi’nde askerlerce her gün işkenceye maruz kalmıştır fakat dik duruşuyla ideolojisinden ödün vermemiştir” dedi.

'EMEK PARTİSİ SAFLARINDA BİRLEŞMEYE çAĞIRIYORUM'

O dönemde yüzlerce devrimcinin katledilmesine değinen Erkan, Erdal Eren’in 12 Eylül faşist darbesine karşı mücadelede özel yeri olduğuna değindi. O dönem gençlerin özgür ve bağımsız yaşayabilecekleri bir Türkiye hayali ile mücadele ettiğini dile getiren Erkan, “Bugün Erdal olmak, emeğin saflarında olmaktır. Bugün Erdal olmak aynı zamanda enternasyonalist olmaktır. Erdal idam sehpasında yaşasın TDKP demiştir, bugün ise Emek Partisi onun mücadelesini sahiplenmektedir, bu yüzden bütün gençliği Emek Partisi saflarında birleşmeye çağırıyorum” diye konuştu.

Emek Gençliği MYK üyesi Yağız Senem ise, Erdal’ın mücadelesinin aradan geçen 34 yıla rağmen sürdüğünü, işçi ve emekçilerin sosyalizm mücadelesinde gençliğinde önemli işler yapacağına değindi

Evrensel

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.