1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'ın kabine revizyonundaki ''sürpriz isim'' için dikkat çeken iddia
Erdoğan'ın kabine revizyonundaki ''sürpriz isim'' için dikkat çeken iddia

Erdoğan'ın kabine revizyonundaki ''sürpriz isim'' için dikkat çeken iddia

Yerel seçimlerde İstanbul'dan aday olan ancak seçimden mağlubiyetle çıkan AK Partili eski bakan Murat Kurum'un yeni kabineye bakan olarak döneceği iddia edildi.

A+A-

Gazete Güncel- 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan ancak seçimleri kaybeden eski Bakan AK Partili Murat Kurum'un adı şimdi de cumhurbaşkanlığı Kabinesi için anılıyor.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İBB Başkan adayı olan AK Partili Murat Kurum, oyların yüzde 39,59’unu alabilmiş ve Ekrem İmamoğlu’nun yaklaşık yüzde 10 gerisinde kalmıştı.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, Murat Kurum’un yeniden hükümette olabileceğini yazdı.

Babacan söz konusu yazısında şu ifadeleri kullandı;

 

“AK Parti’de konuşulan bir konu da büyük lansmanlarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Murat Kurum’la ilgili. Kurum’un sağlık sorunları olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine getirileceğini iddia edenler var. Ancak çoğunluk, başarısızlığın ödüllendirilmesi anlamına gelen böyle bir değişikliğin yanlış olacağını dile getiriyor.”

''Kabine'de revizyon başlıyor''

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda 'değişim' mesajı vermesinin ardından kulis bilgileri ortaya çıktı. İddiaya göre Erdoğan ilk olarak AK Parti'de, ardından Kabine'de değişiklik yapacak.

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, AK Parti'de MYK sonrası kulis bilgilerini paylaştı.

Parti içinde raporların analiz edildiğini devam ettiğini belirten Sözcan, "Hangi illerde ne kadar oy alındı, ilçe ilçe simülasyonlar gerçekleştirildi. Neden oylar düştü, neden yükseldi gibi değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün bunları ayrıntılı şekilde değerlendiriyor. Aynı zamanda anket çalışmaları da dürüyor. Neden AK Parti'ye oy vermediniz, aday profilini mi beğenmediniz, mevcut başkan vaatlerini yerine getirmedi mi gibi... Bütün bu çalışmalar bittikten sonra Erdoğan'ın düğmeye basmasını bekliyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan istişare mekanizmasını işletiyor, sonunda nihai kararını verecek" diyen Sözcan, şunları aktardı:

"Onun ardından düğmeye basmasını bekliyoruz. İlk etapta ilçe ve il başkanlıkları, ardından A takımı olarak adlandırılan kurmay ekibinde bir değişiklik olmasını bekliyoruz. Sonbaharda yapılacak kongrede de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda değişiklik bekliyoruz. Bu kapsamda Kabine'de de bir değişiklik olabileceği yönünde kulis bilgileri var. 3 bakan haricinde hiçbir bakanın yerinin garanti olmadığı kulislerde konuşulmuştu."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.