1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Çarşı Pazar projesinde 7'nci ay
Erzurum Çarşı Pazar projesinde 7'nci ay

Erzurum Çarşı Pazar projesinde 7'nci ay

Erzurum Sabancı Ortaokulu öğrencileri Türkçe derslerinde yürüttükleri "Erzurum Çarşı Pazar Projesi" ile yaşadıkları şehri her yönüyle tanımaya devam ediyorlar.

A+A-

Gazete Güncel- Sabancı Ortaokulu öğrencileri, Erzurum Çarşı Pazar Projesinin 7’nci ayı çalışmalarını tamamladılar. Proje kapsamında çocuklar ilk hafta "Şehrimin Tadı" başlığıyla ayran çorbası ve kadayıf dolması  için mutfağa girdiler. Anne ya da nineleriyle yaparak öğrendikleri yöresel lezzetleri tadan öğrenciler, ikinci hafta "Şehrimin Türküsü" başlığıyla "Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem" ve "Kadem Bastı" türkülerini  söylediler.

Üçüncü hafta "Şehrimin Yüzleri" başlığıyla Erzurum'un değerleri Mükerrem Kemertaş, Raci Alkır, Aysun Gültekin'le  ilgili toplamda üçerli 12 grup olarak 4 şubede sunumlar yapan öğrenciler, Erzurum’un bu değerlerinin hayatlarını, eserlerini, Erzurum için önemini  öğrendiler. Yine bu kapsamda THM Sanatçısı Vahit Alkır'ı derslerine konuk ederek Raci Alkır'ı bir de oğlundan dinlediler.


Dördüncü haftada  "Benim Şehrim" başlığıyla bu defa projenin bu ayki mekânları  olan Ulu Cami, Üç Kümbetler ve Yakutiye Medresesi'ne gittiler. Buralarda Erzurum'un çok eski hikayelerine kulak verdiler. Erzurum kültürüyle ilgili çeşitli etkinliklerin yapılacağı proje haziran ayında Abdurrahman Gazi Türbesi'ndeki piknik sonrası Nenehatun Kültür Merkezinde yapılacak kapanış programıyla sona erecek. Türkçe Öğretmeni E.Behiye Polat Kütük projeyi en az kendisi kadar sahiplenen ve destekleyen velilerine teşekkür etti.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.