1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da şampiyon Ardahan
Erzurum'da şampiyon Ardahan

Erzurum'da şampiyon Ardahan

KYGM 36. Futbol Turnuvası 4. Grupta son saniye golü ile Gümüşhane’yi yıkan Ardahan şampiyon oldu

A+A-

Gazete Güncel- GSB KYGM Tarafından düzenlenen Yurtlar Arası 36. Futbol Turnuvası 4. Grupta şampiyonluk ipini Ardahan göğüsledi. Gümüşhane son saniye golü ile yıkılırken, Ardahan, Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından bu yıl 36’ncısı düzenlenen Yurtlar Arası Futbol Turnuvası 4. Grup maçları Erzurum’un ev sahipliğinde oynandı. 3 Temmuz Stadı ve GSİM 2 Nolu Sentetik Sahada oynanan müsabakalara Erzurum ile birlikte on il katıldı. Beş gün süren müsabakalarda 3’lük maçının yanı sıra final müsabakası 3 Temmuz Stadı’nda oynandı.

 

 

Trabzon üçüncü oldu

 

3 Temmuz Stadı’nda olnanan 3’ncülük maçında Trabzon, Çorum ile karşılaştı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta futbolseverler tam 7 gol izledi. Mücadeleden 4-3 galip ayrılan Trabzon üçüncülük kupasının sahibi oldu.

 

Ardahan son saniye golü ile şampiyon

 

KYGM 36. Futbol Turnuvası 4. Grupta final maçı Ardahan ile Gümüşhane arasında oynandı. Nefes kesen karşılaşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Yurt Hizmetleri Müdürü Sahir Birol Dönel, Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, Şube Müdürleri Vahit Albayrak, Güngör Şenses ile İl Hakem Kurulu Başkanı Cihat Çelikdağ ile Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca da izledi. Son saniyeye kadar büyük çekişmeye sahne olan müsabakanın herkes penaltılara gideceğini tahmin etti. Ancak son saniyede sahneye çıkan Muhammet attığı golle Ardahan’a şampiyonluk getiren isim oldu.

 

Karakoca: Bütün takımlar olağanüste mücadele etti

 

Final müsabakalarının ardından düzenlenen madalya ve kupa törende konuşan Erzurum Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca, beş gün peş peşe maçlar oynayan takımların sporcularını kutlayarak, “Bu sıkışık fikstürde bütün takımlar olağanüstü mücadele etti. Hepinizin yüreğine sağlık” dedi.

 

Karakoca,  şampiyon olan Ardahan’a Türkiye şampiyonası öncesi başarılar diledi.

 

Çakmur’dan şampiyon Ardahan’a başarı dileği

 

Turnuvanın şampiyonu olan Ardahan’ın kupasını  Erzurum  Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur takdim ederken katılım sağlayan tüm takımları tebrik etti. Son saniye golü ile  şampiyon olan Ardahan’a da  başarılar dileklerini ileten Çakmur, antrenör ve futbolcuları kutladı.

 

Turnuvada ikinci olan Gümüşhane’ye  kupasını ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi ile Yurt Hizmetleri Müdürü Sahir Birol Dönel birlikte verdi. TFF Merkez Hakem Kurulu İl Hakem Kurulu Başkanı Cihat Çelikdağ ile GSİM Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak’ta ikinci olan Gümüşhane’nin madalyalarını verdi.

 

Üçüncü olan Trabzon’un kupasını da  Spor Faaliyetleri Şube  Müdürü Vahit Albayrak takdim etti.

 

Ardahan Gümüşhane’yi, Gümüşhane de Ardahan’ı alkışladı

 

Final maçı sonrası organize edilen kupa töreninde müthiş bir Fair Play örneği yaşandı. Turnuvanın şampiyonu Ardahan takımın futbolcuları,”Hepimiz şampiyonuz” diyerek ikinci olan Gümüşhane’yi alkışlarla kupa törenine davet etti. Gümüşhane ekibi ise şampiyon olan Ardahan’ı alkışladı. Turnuvaya katılan takımlar Erzurum’da olmaktan mutlu olduklarını belirterek, Erzurum Gençlik ve Spon İl Müdürlüğü  ile Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca’ya teşekkür ettiler.

 

Nurulllah PALA/PUSULA GAZETESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.