1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Şenkaya'da Misafirlerine 2,5 milyon lira harcadığı iddia edilen AKP'li eski başkan bakın ne dedi!
Şenkaya'da Misafirlerine 2,5 milyon lira harcadığı iddia edilen AKP'li eski başkan bakın ne dedi!

Şenkaya'da Misafirlerine 2,5 milyon lira harcadığı iddia edilen AKP'li eski başkan bakın ne dedi!

AK Parti'den CHP'ye geçen Şenkaya İlçesi'nde Başkan Görbil Özcan, belediye borçlarını pankart olarak belediye binasına astırdı. Adeta bir enkaz bırakan eski Başkan Yavuz Bedir, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla kendini savundu. İşte o açıklama

A+A-

Gazete Güncel- Yaptırdığı pankartı belediye binasına asan ve sosyal medya hesaplarından paylaşan Özcan, 16 bin nüfuslu ilçede belediye borcunun 108 milyon 391 bin 54 lira 24 kuruş olduğunu duyurdu. 

 

Kasasında para bulunmayan belediyede 5 kişinin de işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıkarken, 31 Mart yani seçim günü 425 kilo ete 189 bin 450 lira ödendiği ancak alınan etin bulunmadığı belirlendi. 

 

Bu arada Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve ödemesi yapıldığı halde Akşar Yöresel Ürün Pazarına borcun 1 milyon 800 bin 169 lira olduğu pankartta yer alırken, eski Başkan Yavuz Bedir’in sadece 2023 yılında temsil ve ağırlama gideri olarak 2 milyon 500 bin lira harcadığı tespit edildi.

 

 

İDDİALARA DEĞİL BORCA CEVAP VERDİ!

 

AK Partili eski Başkan Yavuz Demir, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak, borç ile ilgili açıklama yaptı.

 

Görevi süresince ilçeye birçok tesis kazandırdığını belirten Bedir, “Borçlanmadan, risk almaktan korkmadık. İller bankası borcumuz aylık taksitlerle ödenen borç. SGK ve maliye borcumuzun bir kısmı taksitlerini ödediğimiz borç. Maliye borcumuz arsa takası ile sıfırlayacağımız borç, birazda abartılı ve algılı borç ve karalamalar var onlar içinde ayrıca açıklama yapacağız, kaybedeceğimizi hiç aklımıza getirmedik. Nasipte Buraya Kadarmış. Borçlarımızın da yatırımlarımızın da programını yapmıştık. Kaynaklarımız hazırdı hizmet yaptık yapacaktık bahane üretmedik…” dedi.

 

Seçim günü alınan 425 kilogram et ile temsil ve ağırlamaya bir yılda harcanan 2,5 milyon lira ile ilgili açıklama yapmayan eski Başkan Yavuz Bedir’in paylaşımında DAP İdaresi’nin gönderdiği 1 milyon 800 bin 169 liranın akıbetiyle ilgili satır görülmedi. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

 

İşte Bedir’in o paylaşımı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum