1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da 'Kayak Bakım Merkezi'
Erzurum'da 'Kayak Bakım Merkezi'

Erzurum'da 'Kayak Bakım Merkezi'

Kayak Federasyonu, Türkiye’de ilk kez TKF Kayak Bakım Merkezi’nin Erzurum’da kurulumu için dünyanın en iyi iki firmasından biri olarak gösterilen Wintersteiger ile işbirliği anlaşmasına imza attı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kayak Federasyonu, Türkiye'de ilk kez TKF Kayak Bakım Merkezi'nin Erzurum'da kurulumu için dünyanın en iyi iki firmasından biri olarak gösterilen Wintersteiger ile işbirliği anlaşmasına imza attı.

Gayrettepe'de bulunan bir otel de gerçekleştirilen imza törenine Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile Wintersteiger Bölge Direktörü Norbert Meier katıldı. Dünyada en son teknolojik uygulamaları kullanan, gelişmiş federasyonların yöneticileri ile görüşerek detaylı bilgi aldıktan sonra inceleme gezileri yapan başkan Yarar, bakım merkezine ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye Kayak Federasyonu'na bağlı tüm branşları kapsayacak olan kayak bakım merkezi, milli takımlarımızın gelişmesine katkısının yanı sıra kayak bakımı konusunda uzmanların yetiştirileceği bir merkez olacaktır. İncelemelerimiz sonucunda, dünyada en gelişmiş teknolojiye sahip Avusturya firması Wintersteiger ile görüşmelerimiz müspet neticelenmiş ve şu anda var olan en yüksek teknolojiye sahip makinelerden oluşan hem alp hem kuzey disiplin kayağına hizmet verecek olan bakım merkezimizin kurulumu ile ilgili anlaşılmıştır" dedi.

"BİR SENEYE YAKIN SüREN çABALARIMIZIN MEYVESİ"

'Amacımız büyük bir devrim yapmak' diyen başkan Yarar, "Türkiye'nin dünyada kayak sporunda hak ettiği yere gelmesi için büyük bir altyapı çalışması başlatacağımızı ifade etmiştik. Yapacağımız anlaşma 1 seneye yakın süren çabalarımızın bir meyvesi. Türkiye Kayak FederasyonuTürkiye'deki olimpik federasyonlar için de madalya sayısı itibariyle en büyük federasyondur. 63 altın madalyayı, toplam da 189 madalyayı 5 branşta temsil etmektedir. Türkiye'de hiçbir federasyon bu kadar çok olimpik madalya temsil etmemektedir" diye konuştu.

ADVERTISING
 

"TüRKİYE EN İYİSİNE LAYIKTIR"

Bir yıl içinde birçok ilke imza attıklarını ifade eden Yarar, "Türkiye'de yine bir ilki paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğer elinizdeki alet kötü ise ondan iyi bir eşya çıkaramazsınız. Biz şu kararı verdik ki Türkiye en iyisine layıktır. Bugün çok önemli ve tarihi bir gündür. Türk kayağının ileri teknoloji ile buluştuğu gündür. Bizim için, ülkemiz için mihenk taşıdır. Katkılarından dolayı Wintersteiger firmasına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.