1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Aman dikkat: Her emekli bayram ikramiyesi alamayacak
Aman dikkat: Her emekli bayram ikramiyesi alamayacak

Aman dikkat: Her emekli bayram ikramiyesi alamayacak

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde emeklilik için gün sayan çalışanlar için kritik uyarı çalışma hayatı uzmanı yazar Faruk Erdem'den geldi. Erdem, yeni emekli olacak çalışanları uyararak "Kurban Bayramı'nda bayram ikramiyesi alamayabilirsiniz" dedi....

A+A-

Gazete Güncel- Enflasyon ve zam yağmuru altında maaşları eriyen emekliler için kritik bir uyarı geldi. Çalışma hayatı uzmanı ve Yeni Asır yazarı Faruk Erdem, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi hayali kuran her emeklinin bayram ikramiyesi alamayacağını yazdı.

Faruk Erdem yazısında yeni emekli olacaklar için kritik tarih yer aldı. Buna göre, emeklilik başvurusunu 31 Mayıs’a kadar yapmayı hesaplamayı başlatmayanlar Kurban Bayramı’nda ikramiye alamayacak

Mayıs ayında emeklilik başvurusu yapanların maaş hesabı 1 Haziran itibariyle başlayacak. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Bu yüzden bayram ikramiyesi alacak emeklilerin 1 Haziran ve öncesinde maaşı hak etmiş olmaları gerekiyor. Haziran ve öncesinde emekli maaşı hak edenlere bayram ikramiyesi ödenecek.

Faruk Erdem’in yazısının devamında şu ifadeler yer aldı:

 

"Yeni emeklilik müracaatında bulunacak sigortalılar ve EYT'liler için 1 Haziran ve öncesinde maaş hesabı başlamışsa kendilerine toplu ödeme daha sonra da yapılsa bile ikramiye hak edilmiş oluyor. Bu yüzden eğer emeklilik şartlarınız oluşmuşsa mutlaka bu ay sonuna kadar yani 31 Mayıs gece 24.00'e kadar emeklilik başvurunuzu mutlaka yapmalısınız. Böylece 1 Haziran'dan itibaren emekli aylığınız hesaplanmaya başlayacak ve Kurban bayramı ikramiyesi hak edilecek."

Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar ?

Milyonlarca emeklinin yararlandığı ikramiyeler yeni yılda zamlanmıştı.

Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle beraber bu yıl SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara toplam bayram başına 3'er bin TL'den toplam 6 bin TL ödeme yapılmış olacak.

 

Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak ?

Emekli bayram ikramiyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ödeme programı dahilinde yatırılıyor.

Henüz Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günleri belli olmadı. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlarken ikramiye ödemeleri 2 Nisan’dan itibaren yatırılmıştı.

Bu yıl ise Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Ödemelerin ise 10 Haziran’dan önce hesaplara aktarılması bekleniyor.

Bayram ikramiyesi kimlere ödeniyor ?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

İlk defa ikramiye alacaklar ise bayram ikramiyelerinin nasıl yatırıldığını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyeleri, maaş alınan banka aracılığıyla hesaplara aktarılıyor. Ödeme takviminde ikramiyelerin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir.

2024 yılı Kurban Bayramı tarihleri

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar
Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi
Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı
Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran Çarşamba

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.