1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da 23 Nisan coşkusu: Doyasıyla eğlendiler
Erzurum'da 23 Nisan coşkusu: Doyasıyla eğlendiler

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu: Doyasıyla eğlendiler

Erzurum’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kapsamında kutlama töreni düzenlendi.

A+A-

Gazete Güncel/ Erzurum’da Valilik tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleşen kutlamaya Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, protokol üyeleri öğretmeler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim

Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’  şiiriyle başlayan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Her yıl 23 Nisan günü tüm dünya çocuklarının imrenerek baktığı bir bayramı kutluyoruz. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke olan Cahit Sıtkı Tarancı’nın hayalini kurduğu kuşların, çiçeklerin olduğu memleket tablosunu bugün burada karşımızda görmek, en önemli servetimiz çocuklarımız bayramında onların bu mutluğuna ortak olmak bizler için en büyük mutluluk vazifesidir. Sevgili çocuklar bugün 23 Nisan gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim… Ancak bütün bunları yaparken bugünü bizlere armağan eden büyüklerimizi unutmayalım.

Bizler bu güzel memlekette bayram yaparken ağayı çıplak, karnı aç binlerce kardeşimiz olduğunu unutmayalım. Her an ölüm korkusuyla yaşayan Doğu Türkistanlı, Filistinli ve Arakanlı kardeşlerimizi aklımızdan çıkarmayalım. Dünyanın sırt döndüğü coğrafyada rahat yüzü göremeyen kardeşlerimizin olduğunun bilinciyle milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye’de başı dik ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu bu ülke için gözünü kırpmadan canlarını feda eden askerimize, polisimize ve büyüklerimize borçlu olduğumuzu aklımızdan asla çıkarmayalım” dedi.

Çocukların bu ülkenin yarını ve umudu olduğunu vurgulayan Yıldız, “ Medeniyetimizin dünyaya ilham veren kültür hazinesine sahip çıkarak onu çağlar ötesine taşıyacak olan sizlersiniz. Bilinçli, duyarlı, iyiliği ve sevgiyi yücelten, başkalarının dertleriyle dertlenen karakterli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Sizler tarihe yön veren ecdadınız gibi başarılarınızla güzel ülkemizi dünyanın dört bir yanında anlatacak ve anlattıracaksınız.

Ay-yıldızlı bayrağımızı çok daha yükseklerde dalgalandıracak, bu toprakların şarkısını dünyanın her yerinde söyleyecek ve söyleteceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında emekleri olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.