1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kayakta 'Özel' atak
Kayakta 'Özel' atak

Kayakta 'Özel' atak

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın ve Asbaşkan Ensar Kurt’un destekleriyle özel sporcuları yetiştirecek olan yeni kayak antrenörleri için kurs düzenlendi. Atatürk Üniversitesi de kapılarını kursiyerlere açtı.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSF)  özel sporcular yetiştirecek olan yeni antrenörleri Türk sporuna kazandırdı.  ‘Özel Sporcular Kayak 1. Kademe Yardımcı Antrenörlük Kursu’, 30 kursiyer katılımı ile yapıldı.

Kursiyerlere için teorik dersler Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde uygulama eğitimi ise  Palandöken Kayak Merkezinde yapıldı. TÖSF Federasyonu Başkanı Birol Aydın ile Asbaşkan Ensar Kurt, özel sporcular kategorisinde kayak sporunda önemli bir projeye imza attıkları için sporseverlerden alkış aldı.

Özel sporcular yetiştirecek olan antrenör kadrosu hazır

Kursa katılan antrenör adayları, Kayak alanında uzman eğitmenlerden yoğun bir eğitim alarak kariyerlerinde daha ileri bir adım atmak önemli bir mesafe kat etti.

Aralarında Üniversitede görev yapan kadın öğretim üyelerinin de bulunduğu ve Türkiye’nin çeşitli illerinden kursa katılan antrenör adayları, kayak alanında özel sporcular yetiştirmek istediklerini belirterek, şimdiden büyük bir heyecan içerisinde kursta eğitim aldıklarını söylediler.

Aydın ve Kurt’a teşekkür ettiler

Ülkemizde ilk defa açılan bu özel  kurs için emeği geçen hocalara ve Özel Sporcular Spor Federasyon Başkanı Birol Aydın, Asbaşkan Ensar Kurt ve federasyon yetkilileri ile Özgün Özdemir' e teşekkür ettiler. Kursiyerler teorik eğitimi için kapılarını kendilerine açan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile üniversite yönetimine ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Şimşek’e de müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.