1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Bakan Kacır'dan Erzurum'a 'Lisanslı Depoculuk' sözü
Bakan Kacır'dan Erzurum'a 'Lisanslı Depoculuk' sözü

Bakan Kacır'dan Erzurum'a 'Lisanslı Depoculuk' sözü

Biz dizi temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı tarafından organize edilen istişare toplantısında sanayici ve iş dünyası ile bir araya geldi.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile çeşitli programlara katılmak üzere Erzurum’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından üniversiteli öğrencilerle buluştu. Bakan Kacır  ardından Rüstem Paşa Bedesteninde,  Taşhan esnafıyla bir araya geldi.

Tekstil fabrikasını gezdi

Erzurum temasları kapsamında 1. Organize Sanayi Bölgesini de gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB Başkanı Murat Urkuç ile birlikte ziyaret ettikleri Yavuz Tekstil’de çalışanlar ile sohbet etti.

Daha sonra Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Konferans salonunda sanayicilerle istişare toplantısı gerçekleştiren Bakan Kacır, Bakanlığına bağlı kuruluşların yatırımcılara, ARGE, ÜRGE ve tasarım merkezlerine yönelik destekleriyle ilgili olarak da detaylı bilgiler verdi, iş insanlarının sorularını cevaplandırdı.

Şehrin sorunları aktarıldı

Toplantı sonunda söz alan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, şehrin sorunlarına değinerek bu sorunların devletin eliyle çözülebileceğinin altını çizdi.

Bölgenin kalkınması için öncelikli olarak hazırlanan projelerin ivedilikle hayatiyete geçirilmesi gerektiğini aktaran Başkan Oral, ancak bütçe yetersizliği nedeniyle gerekli adımları atamadıklarını belirtti.

Bakandan destek istedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan destek isteyen ETB Başkanı Hakan Oral, şehrin öncelikli ihtiyaçların çözümü için Lisanslı Depoculuk Projesi, Örnek Köy Projesi, Arı Köy Projesi, Kırsal Turizm Projesi, Gastro Akademi Projesi, Lezzet Haritası Projesi, Bitki Örtüsü Haritası gibi projeler hazırladıklarını anlattı.

Lisanslı Depoculuk için özellikle şehrin, üreticinin, çiftçinin en önemli ve en elzem ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Oral, projesi hazır olan Lisanslı Depoların Erzurum’da hayata geçirilebilmesi için Bakan Kacır’dan destek istedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Lisanslı Depoların mahiyetini bildiğini belirterek yapımı için gerekli desteğin verileceği sözünü verdi.

İftar programına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha sonra Erzurum 1. Organiza Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Palandöken Polat Otelde düzenlenen İftar Programına kent protokolü ile birlikte sanayici ve iş insanları katıldı.

İftar Programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  Türkiye’nin hem bölgesinin hem de dünyanın önemli üretim üslerinden biri haline geldiğini söyledi.

Organize sanayi bölgelerinde artan fabrika sayısı ve istihdama değinen Bakan Kacır, hedeflerinin sanayileşmenin Türkiye’nin sadece bir köşesine değil yurdun dört bir yanına yaymak olduğunu söyledi.

Bakan Kacır, “Bugün Erzurum’un organize sanayi bölgelerinde 8 bin 200den fazla kardeşimiz istihdam ediliyor. Her geçen gün yeni fabrikaların açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu süreci inşallah daha güçlü şekilde devam ettireceğiz. Erzurum’un organize sanayi bölgelerini geliştirmeye, hem genişleme çalışmalarını gerçekleştirmeye, hem ihtiyaç duyulan alt yapı yatırımlarını tamamlamaya hızla devam edeceğiz. Bütün bunları başarmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki bugünün dünyasında tam bağımsızlık iddiası taşıyorsak ki Türk milleti için aksi asla mümkün değildir, o vakit ekonomik bağımsızlığımızı tahkim etmek durumundayız. Ekonomik bağımsızlığımızın yolu üretimde ve teknolojide bağımsız olmaktan geçiyor” dedi.

Türkiye böylesi bir dönüşümü Allah’a hamdolsun hem 22 yılda gerçekleştirdiği muazzam alt yapı yatırımlarıyla hem başlattığı ve hızlandığı üretim atılımıyla hem de milli teknoloji hamlesiyle göğüslüyor” dedi.  

Erzurum bu bölgenin kalkınmasını başaracak güçte olduğunu belirten Bakan Kacır, “ Biz bunu yapmak adına her daim sizin yanınızda olacağız. En önemli vazifemizin, en önemli görevimizin sizin önünüzdeki engelleri kaldırmak olarak görüyoruz. Biz özel sektör öncülüğünde kalkınmayı benimsemiş bir memleketiz. Sayın Cumhurbaşkanımız her daim yatırım, istihdam, üretim, ihracat rotasını bize istikamet olarak gösterdiğinde bizim Türk özel sektörünün önünü açmamızı tembih ediyor. O vakit bizler de inşallah hem yatırım desteklerimiz, teşviklerimizle, hem sanayi alanlarımızla sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Erzurum’u inşallah önümüzdeki dönemde Doğunun parlayan yıldızı haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.