1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Japonların favorisi! Erzurum'da yetişiyor: Tezgâhlarda yerini aldı
Japonların favorisi! Erzurum'da yetişiyor: Tezgâhlarda yerini aldı

Japonların favorisi! Erzurum'da yetişiyor: Tezgâhlarda yerini aldı

Erzurum’da bugünlerde çarşı pazarda sıkça görülen "çiriş otu" dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Türkiye'de kıymetini bilen yok, Japonların favorisi! Erzurum'da yetişiyor: Kükürt ve demir zengini, sindirimin en iyi dostu!

A+A-

Gazete Güncel- Sağlığımız için faydalı pek çok bitkinin doğada kendiliğinden yetiştiğini görmek mümkündür. Bir tanesi var ki Erzurum'da yetişiyor ama kıymetini Türkler değil Japonlar biliyor. Yiyene anında vitamin yükleyen bu besin sayesinde sindirim problemlerine çare bulmak mümkün oluyor. İşte faydaları saymakla bitmeyecek o mucize bitki...​​​​​​

 

Frenk soğanı, Allium cepa ailesine ait bir türdür ve birçok kültürde yemeklerde ve tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Frenk soğanı, benzersiz lezzeti ve sağlık faydalarıyla bilinir. İşte frenk soğanının sağlığa olan faydaları! www.posta.com.tr

 

Frenk soğanı, antioksidanlar bakımından zengindir. Özellikle quercetin gibi flavonoidler içerir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önler ve yaşlanmayı geciktirir.

İLTİHABI AZALTIR

İLTİHABI AZALTIR 

 

Frenk soğanı, içerdiği antioksidan ve anti-enflamatuar bileşikler sayesinde iltihaplanmayı azaltır. Bu özellik, eklem ağrıları, artrit ve diğer iltihaplı durumların semptomlarını hafifletebilir.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER 

 

İçerisinde kalp sağlığını destekleyen bileşenler bulunduran frenk soğanı, son derece faydalı bir besindir. Özellikle, kolesterol seviyelerini düşüren ve kan damarlarını genişleten kükürt bileşikleri bulunur. Bu da kalp hastalıkları riskini azaltır.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR 

 

Frenk soğanı, sindirimi kolaylaştıran lifler ve sindirimi destekleyen enzimler içerir. Sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır ve sindirim rahatsızlıklarını hafifletebilir.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR 

 

Bu mucizelerle dolu soğan, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini içerir. Ayrıca, bağışıklık fonksiyonunu artıran diğer vitaminler ve mineraller de bulunur. Bu da vücudu hastalıklara karşı korur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

KANSER RİSKİNİ AZALTIR 

 

Kanser riskini azaltabilecek bazı bileşikler içerir. Özellikle, allisin ve sülforafan gibi bileşikler kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir ve tümör oluşumunu önleyebilir.

ŞEKERİ DENGELER

ŞEKERİ DENGELER 

 

Frenk soğanı, kan şekerini dengeleyen ve insülin direncini azaltan bileşikler içerir. Bu özellik, diyabet yönetiminde yardımcı olabilir ve kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.

Sağlık için birçok fayda sunan besleyici bir süper yiyecektir. Ancak, herhangi bir sağlık durumunda veya belirli bir diyette değişiklik yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.