1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Valisi Çiftçi'den 'Yılın Ahisi'ne ziyaret
Erzurum Valisi Çiftçi'den 'Yılın Ahisi'ne ziyaret

Erzurum Valisi Çiftçi'den 'Yılın Ahisi'ne ziyaret

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, terzilik mesleğini 64 yıldır titizlikle icra eden ve geçtiğimiz yıl Ahilik Haftası'nda "Yılın Ahisi" seçilen 75 yaşındaki Sebahattin Sarıkaya'yı ziyaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ahi Evran'ın kurduğu Ahilik geleneğinin unutulmaması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları tarafından bazı şehirlerde her yıl Ahilik haftası ve kutlamaları yapılır. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, geçen yıl Ahilik Haftası'nda "Yılın Ahisi" seçilen Erzurumlu esnaf Sebahattin Sarıkaya'yı ziyaret etti.

 

Hasırhan Pasajı'nda bulunan ekmek teknesinde Sarıkaya ile bir araya gelen Vali Çiftçi, demli çay eşliğinde esnafla sohbet etti. Ardından Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka’yı da ziyaret eden Vali Çiftçi, pasaj içerisinde hizmet veren esnaf dükkânlarını tek tek dolaşarak temiz rızık ve helal kazanç temennisiyle hayırlı ve bereketli işler dileklerinde bulundu.

 

 

Vali Çiftçi'ye esnaf ziyaretleri esnasında Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ve Ticaret İl Müdürü Hüseyin Yücel eşlik etti.

 

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.