1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen de Yıldız Takıyordu !
Gülen de Yıldız Takıyordu !

Gülen de Yıldız Takıyordu !

Gülen Cemaati'nin yeni mezun olan teğmen ve komiser yardımcıları için ayrı bir yıldız takma töreni düzenlediği iddia edildi. 2009 yılına kadar Cemaatin içinde etkin olan eğitimcilerden Erzurumlu Çetin Acar'ın yeni çıkan 'Dün Cemaat Bu Gün Paralel Devlet'

A+A-

Erzurum Güncel- Fethullah Gülen'in yeni mezun teğmen ve komiserlere yıldız takma töreni düzenlediği iddia edildi. Uzun yıllar Gülen Cemaati içinde eğitimci olarak aktif rol alan ve 2009'da yollarını ayıran çetin Acar "Dün Cemaat Bu Gün Paralel Devlet" Fethullah Gülen hakkında çok çarpıcı bir bilgiye yer verdi.

Gülen'in Amerika'ya gitmeden önce harp okullarından ve polis akademisinden mezun olan teğmen ve komiser yardımcılarına mezuniyetlerinden sonra düzenlenen "Kılıç Takma" ve "Kılıç Kuşanma Törenleri" yapıldığını aktaran Acar bu anların kaydedildiğini de ifade etti.

"Törenleri kaydettiler"

 

Kitabında ilgili bölüm şöyle: "Gülen'in Amerika'ya gitmeden önce Harp Okullarından ve Polis Akademisinden mezun olan teğmen ve komiser yardımcılarına mezuniyetlerinden sonra düzenlenen Yıldız Takma ve Kılıç Kuşanma Törelerini kaydetmişlerdir."

"Belgeler bende..."

 

Acar, kitabında "özcan Mustafa" olarak kodladığı şahsın Fethullah Gülen'in kardeşine korkutma ve şantaj amaçlı olarak "Nurettin Veren'de sadece bilgi var. (Gülen'in yıldız takma törenlerinin görüntü ve kasetlerini ima ederek) bilgi ve belgeler bende" dediğini de aktardı.

çetin Acar, Profil yayınlarından çıkan "Dün Cemaat Bugün Paralel Devlet" kitabında Gülen cemaatinin yapısıyla ilgili çarpıcı bilgiler de veriyor. "Fethullah Gülen kimdir", "Gülen Cemaatinin Kuruluşu" ve "Derin İlişkileri" olmak üzere üç bölüme ayrılan kitabınca Acar, "biat" ile yönetildiğini vurguladığı Gülen Cemaatinin nasıl mensup bulduğunu, zeki öğrencileri nasıl keşfettiğini, yanlış yapanların nasıl uzaklaştırıldığını detayları ile anlatıyor.

2009'da Cemaatten kovuldu

 

1967 Erzurum doğumlu olan ve orta okuldan beri cemaat evlerinde kalan çetin Acar, Türkmenistan, Kuzey Irak ve Tacikistan'da toplam sekiz yıllık öğretmenlik ve müdürlük yaptı. 2000 yılında Türkiye'ye gelerek Cemaate ait değişik ünitelerde görev yapan Acar, 2009 yılında gördüğü yanlışları dile getirdiği için Cemaatten atıldığını açıkladı.



Kaynak: Yenişafak
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.