1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hız tutkunları Erzurum'da piste çıktı
Hız tutkunları Erzurum'da piste çıktı

Hız tutkunları Erzurum'da piste çıktı

Buz Pateni Federasyonu (TBPF) tarafından Erzurum’da düzenlenen Short Track Türkiye şampiyonası nefes kesti.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye Buz Pateni Federasyonu(TBPF) 2023-2024 sezonu faaliyet raporunda yer alan Short Track (Sürat Pateni) Türkiye şampiyonası Palandöken İlçesinde yer alan GSİM 2 Binlik Bin Buz Pateni Salonu’nda yapıldı. 26-28 Nisan 2024 tarihlerinde yapılan şampiyona nefesleri kesti. Erzurum, Kocaeli, Ankara, Samsun ve Ardahan’dan katılan sporcular şampiyonluk mücadelesi veriyor.

 

Furkan Akar rekor kırdı

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübünde spor yaşantısını sürdüren Furkan Akar resmi antrenmanda rekor kırdı. Olimpiyat ve Dünya 6’ncısı, Avrupa 3’ncüsü olan Dadaş sporcu, Cuma günü yapılan resmi antrenman yarışlarında kendi rekorunu geliştirme başarısı gösterdi. Akar, 08.0’lık derecesiyle rekor kırdı.

 

 

 Milli sporcu başarısı ile TBPF yönetiminde de göğsünü kabarttı.

 

Buz Pateni Federasyonundan Erzurum çıkarması

 

Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun Erzurum’da gerçekleştirdiği ‘Short Track Türkiye Şampiyonası’na federasyon yönetimi büyük ilgi gösterdi. Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkan Vekili Kemalettin Aydın, Asbaşkan Orhan Şahin ile yönetim kurulu üyeleri Derya Aksoy, Özcan Işık, Köksal Kaçmaz, Naci Korucu,  Engin Ahmet Saygı, Tuba Demirboğa ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Palandöken İlçe Müdürü Murat Tanas ve Nenehatun Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Deniz, Palkar Spor Başkanı Arif Karadağ da yarışları izledi.

 

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Short Track Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

 

Nurullah PALA/PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.